Sverige fick revansch i genrepet

Sverige föll igår tungt mot Tyskland i Karlskrona. Revanschen skulle dock komma redan dagen efter när blågult besegrade samma motstånd med siffrorna 6-4.

Sverige håller på att genrepa inför nästa månads VM-kval mot Ryssland, Kroatien och Bosnien. För att slipa formen har de därför bjudit Tyskland till Karlskrona för ett dubbelmöte.

Gårdagens möte slutade i en sur förlust men i kvällens möte inledde svenskarna piggt. Tyskarna fick visserligen den första heta chansen men det var Sverige som tog ledningen.

Firma Petrit Zhubi/Kristian Legiec väggspelade där Legiec hittade Zhubi snyggt i djupet. Zhubi spelade sedan i sidled till en framrusande Albert Hiseni som inte gjorde några misstag. 1-0 firades med ett stort leende.

– Vi fick in Uddevalla-fyran där. Man ser tydligt att vi känner varandra, sa Hiseni till C More om målet.

Svenskarna skulle få fler anledningar att jubla när Nima Kadivar snappade upp en lös passning på offensiv planhalva. Kadivar vred bollen vidare till Adnan Cirak som utökade Sveriges ledning till 2-0. Skyttekungen firade på klassiskt Zlatan Ibrahimovic-manér med att kaxigt sträcka ut armarna.

Sverige fortsatte att kontrollera spelet och ägde mycket boll. Zhubi fortsatte att hota i djupet medan Tyskland fick fokusera på att försvara.

Med två sekunder kvar av den första halvleken fick tyskarna ett farligt frisparksläge. Duktiga Christopher Solberg lyckades att freda målet med hjälp av Fehim Smajlovic och det det stod 2-0 till Sverige i halvtid.

Ett rättvist resultat som speglade matchen.

– Vi var lite ringrostiga igår men idag känns det som att vi är på topp. Vi sätter pressen som vi ska och stänger ytor och passningar i mitten. Sen straffar vi dem också och det är exakt så vi ska spela, sa Hiseni i halvtid till C More.

Sverige stod för ett målvaktsbyte när Robin Armandt, som stod igår, klev in i handlingen. Detta skulle visa sig avgörande.

Den andra halvleken inleddes även den i blågul favör och det dröjde inte ens minuten innan nätet rasslade igen. Legiec hittade återigen Zhubi i djupet med en läcker lobb. Zhubi lät bollen studsa och lyfte in 3-0.

Efter detta vaknade tyskarna på allvar. Leda av Muhamat Sözer lyckades tyskarna reducera två gånger om innan Yanku Marrah olyckligt drog på sig sitt andra gula kort. Med en skadad Hiseni och en utvisad Marrah lyckades tyskarna till och med gå upp till 3-4.

De svenska spelarna såg vilsna ut men skakade snabbt av sig chocken. Kadivar hittade kvitteringen direkt när han drog in 4-4 via en täckande tysk spelare.

Efter detta stod matchen och vägde men då klev Zhubi återigen in i handlingen.

Med en utsökt svepande boll hittade han Smajlovic vid den bortre stolpen och blågult var återigen i förarsättet.

Tyskland gick hårt för en kvittering men de kammade noll. Istället satte inbytta målvakten (!) Armandt 6-4 med utspark över hela planen.

Kort därefter gick slutsignalen och Sverige fick ljuvlig revansch inför dryga 700 åskådare i Karlskrona. Nästa gång landslaget samlas är det på allvar när det vankas VM-kval.