Blir historiska med det första Main round-spelet på svensk mark

Under onsdagskvällen drar Champions League igång för tredje året i rad i Agnebergshallen. Skillnaden den här gången är att det är huvudrundan som IFK Uddevalla Futsal arrangerar.
– Vi är varma i kläderna, säger Tommy Rasimus i IFK.

IFK Uddevalla Futsal har arrangerat Champions League två gånger om – då Preliminary round-gruppspelet. I år fick klubben dels en direktplats in i huvudrundan – men också möjligheten om att få arrangera det på hemmaplan.

– Det känns lite som rutin nu, även om jag fått ytterligare en ny roll i år. När man väl är igång är det fokus på det här hela tiden. Det är samtidigt en utmaning att lyckas få ihop det, säger Tommy Rasimus som är ansvarig för arrangemanget i IFK Uddevalla.

Han fortsätter:

– Det är klart att man tänker att det hade varit ännu roligare med lite andra förutsättningar. Det var lite annorlunda i år jämfört med tidigare i år. Men faktum är att det igår inföll en riktgt go känsla inför de här matcherna.

Hur tänker du kring det som varit i truppen och de sportsliga målen inför CL?

– Jag har inte fokuserat så mycket på det sportsliga efter att det som hänt har hänt. Vi har i princip bytt ut halva laget och det är en riktig nystart. Med de förutsättningarna får man sänka förväntningarna lite. Men som sagt, det har infallit en riktgt go känsla inför det här. Jag vet inte var den kommer ifrån men jag känner även i omklädningsrummet att det är en helt annan känsla. Träningsmatcherna som varit lägger jag inte så mycket vikt vid. Det var knappt halva rätta laget.

– Sedan om man ska vara riktigt ärlig så ska väl egentligen fokuset ligga på SFL då det är en längre tävling och där vi kan få ihop det. Men det har varit svårt att inte fokusera mycket på Champions League, både för mig och tränarna. Det är svårt att ha två saker i fokus, vilket gjort att vi kanske haft lite extra fokus på CL. Men redan nu innan CL är över har vi fått tänka om lite och börjat ställa om för SFL.

Kommer Champions League lite i fel läge för er?

– Absolut. Det hade varit fel tajming om det hade varit Preliminary round i augusti för då hade vi inget lag. Nu är det fel tajming eftersom vi nu ska spela SFL veckan efter. Det blir för mycket fokus på det här. Det finns mycket väl en risk att luften går ur spelarna lite efter lördag efter tre sådana här matcher, vilket då kan bli svårt att ladda om inför serien, säger han och fortsätter:

– Vi är medvetna om det och kommer göra det bästa av situationen. Det är som tur är inte att man måste vinna varenda match i SFL i år för att lyckas, utan med det nya systemet där åtta lag går till slutspel gör det inget om man missar de första matcherna. Då är det bara att kämpa vidare.

Men först ska man arrangera Main round i Champions League som första svenska förening.

– Det är man tacksam och glad för att få vara med om, avslutar Rasimus.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img