FM Fantasy – Dags för den första omgången!

0

Det har äntligen blivit dags för den första omgången av SFL, vilket innebär att den historiska första omgången i FM Fantasy väntar.

Hoppas ni alla hunnit skapa era lag, tagit ut rätt femma och gått med i en rad olika serier för att utmana diverse vänner och bekanta.

Om inte finns det fortfarande lite tid till att surfa in på www.fmfantasy.se och skapa ditt lag.

Annorlunda första omgång

Den första omgången kommer vara lite annorlunda så här gäller det att ha koll. Eftersom IFK Uddevalla Futsal spelar Champions League denna veckan skjuts matchen IFK Uddevalla – Torslanda IK fram och spelas istället 30 Oktober (Typ vid omgång 3).

Det innebär att omgång 1 kommer spelas av samtliga lag förutom just IFK Uddevalla och Torslanda. Eller?

Nej, enligt spelets regler innebär en framskjuten match att den femma som är uttagen till den aktuella omgången (I detta fall omgång 1), även kommer vara den femma som sedan är aktuell när den framskjutna matchen spelas.

Det betyder alltså att alla ni som har spelare uttagna från antigen IFK Uddevalla eller Torslanda under omgång 1 alltså kommer få poäng för dem spelarna först när deras framskjutna match spelats.

Du behöver alltså inte tänka på den framskjutna matchen i kommande uttagningar av din femma då den fortfarande tillhör omgång 1 och därför kommer också den femma du tog ut för den omgången vara den som gäller.

Ha även koll på: Ev. matcher som är tidigarelagda och spelas före sin egentliga omgång kommer enligt spelets regler att strykas.