”Vi tror att den här truppen kan göra bäst resultat”

0
Foto: Bildbyrån

Under torsdagen togs den svenska VM-kvaltruppen ut. En trupp som innehöll tolv utespelare och två målvakter.
– Nu är det fokus på resultat, säger assisterande förbundskapten Nicklas Asp.

LÄS MER: Här är den svenska VM-kvaltruppen

– Vi tror att det är den här truppen som sett till över de tre matcherna kan få bäst resultat med sig. I denna uttagningen har vi inte tänkt på framtid eller utveckling. Nu är det fokus på resultat på allvar. Det var det även i Alingås, men nu är det ännu tuffare och vi ska komma minst tvåa i gruppen, säger landslagets assisterande förbundskapten Nicklas Asp till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Därför missar Robin Armandt VM-kvalet

Nästan alla spelare som är uttagna i truppen fanns med under samlingen i Karlskrona senast. Alla utom en; Pascal Olsson.

– Vi ville få in någon rutinerad som känner till vårt spelsystem helt och hållet. Han var med under träningslägret i Kroatien och har koll, och sedan kan han dessutom spela på flera positioner vilket var viktigt. Vi några frågetecken med Granit Berishas skada, en avstängning på Fehim Smajlovic i den första matchen samt en skada på Petrit som han i nuläget kan spela på men som såklart kan förvärras. Där behöver vi en uppbackning och då föll valet på Pascal Olsson, förklarar Asp.

Har ni spelare som tackat nej till VM-kvalet?

– Ja, vi har några spelare som har tackat nej.

Vad tror du om de tre matcherna i Kroatien?

– Det är en väldigt tuff utmaning. Rankingmässigt är vi sist i den gruppen. Vi går dessutom ut mot tuffast möjliga motstånd i första matchen. Ska man vara realistisk är det andraplatsen vi kommer slåss om i den gruppen, och det tror vi även att vi kan göra. Vi hoppas och tror på bra resultat mot Bosnien och Kroatien och att det räcker, säger han och avslutar:

– Gruppen känns ändå som ett riktigt getingbo där känslan är att alla kan slå alla. Förhoppningsvis kan det gå vägen för oss.