Nyförvärven imponerade när Blåvitt premiärvann

IFK Göteborg och Djurgården inledde under lördagskvällen årets säsong i SFL. Hemmalagets Fehim Smajlovic stod för ett hattrick i vad som till slut skulle komma att bli en 6–2-seger.

IFK Göteborg Futsal är ett av de lag som bär det tyngsta av favoritskap i årets upplaga av SFL. Under lördagen inledde man säsongen på bästa sätt.

Med i laget fanns flertalet av de nyförvärv man inför säsongen rott i hamn, däribland Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic och målvakten Viktor Jansson.

Jesper Nilsson var den som inledde kvällens målskytte, och därmed blev han också först ut att hitta in i målprotokollet den här säsongen.

Den första halvleken var helt och hållet Blåvitts. Gästande Djurgården hade svårt att komma till, och istället kunde hemmalaget utöka två gånger om.

I den andra halvleken lyckades Petter Andersson skapa liv i matchen med ett tidigt reduceringsmål. Men närmre än så lyckades man inte komma, trots att man lyckades få till ytterligare ett par farliga möjligheter.

Istället kunde Petrit Zhubi punktera den här tillställningen när han vackert tryckte upp bollen i nättaket till 4–1. När Djurgården senare försökte sig på att spela jokerspel tog Fehim Smajlovic tillvara på det öppna målet två gånger om.

Matchen slutade till slut 6–2.

Matchfakta

SFL

IFK Göteborg Futsal–Djurgårdens IF FF 6–2 (3–0)

Målen, IFK: Fehim Smajlovic 3, Jesper Nilsson, Bryan Johansson, Petrit Zhubi

Målen, Dif: Petter Andersson, Jonathan Silveira

Publik: 124

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img