AFC Eskilstuna vann direkt i SFL-debuten

0
Foto: Mikael Einarsson

Eskilstuna gjorde idag sin första SFL-match någonsin när de tog emot Skoftebyns IF i Stiga Sports Arena. Nykomlingen visade att de är att räkna med även på högsta nivån när slutresultatet skrevs till 3–1 i deras favör.

Det var Lukman Murad som gjorde AFC:s första SFL-mål innan nya brassen Maicon Tauan Dias Alves kvitterade för bortalaget. Ayoub Abassi såg sedan till skjuta segern till Eskilstuna med två raka mål.

Vid ställningen 2-1 och en minut kvar att spela fick Skoftebyns ett gyllene läge att kvittera från tio meter. Avslutet gick dock över och istället kunde alltså Eskilstuna plocka sin första SFL seger någonsin redan i den första omgången. Skoftebyn hade även innan dess ytterligare ett par tiometersstraffar som man inte lyckades sätta.

Matchfakta

SFL

AFC Eskilstuna – Skoftebyns IF 3-1 (1-0)

Målskyttar Eskilstuna: Ayoub Abassi (2) och Lukman Murad

Målskytt Skoftebyns: Maicon Tauan Dias Alves