Tuff uppladdning inför SFL för Uddevalla – kan förändra i staben: ”Tittar på lösningar”

IFK Uddevalla Futsal går in i säsongen med nästintill idel förluster under försäsongen, med Champions League inkluderat. Nu kan klubben förändra.

Andrés Moncada var den som tog över laget inför den här säsongen, strax efter den turbulens som rådde i klubben med bland annat flertalet spelaravhopp.

– Han tog över laget när vi var nere för räkning. Han har gjort det fantastiskt med de förutsättningar och medel vi haft och fick ihop det i CL. Sedan som jag sagt tidigare har det omedvetet varit för mycket fokus på Champions League. Hade CL varit tidigare hade det varit lättare att fokusera på SFL tidigare, säger Tommy Rasimus i IFK Uddevalla till Futsalmagasinet.

Rasimus säger också att resultaten under matcherna sedan Moncada tog över varit ganska så förväntade.

– Resultaten som varit har ingen som helst betydelse, utan det har snarare varit efter förväntan. Det har inte varit något konstigt eller dåligt alls.

Klart står det nu att assisterande tränaren Patrik Persson lämnar laget. För honom gick inte pusslet ihop, och klubben var medveten om att det var något som kunde ske efter CL.

På lördag är det premiär i SFL borta mot Örebro SK. Tills dess står man inför stora bekymmer med flertalet skador samt spelare som återvänt till sina klubbar efter Champions League.

– Vi har haft väldigt otur. Till premiären på lördag ställs Andrés och föreningen för den största utmaningen någonsin, att få ihop en trupp. Vi kan inte räkna med ett lika slagkraftigt lag i början av säsongen nu. Vi för fortfarande diskussioner med ytterligare spelare, säger Rasimus.

På skadelistan finns bland andra Mergim Berisha, Granit Berisha, Linus Skarin, Mido och Robert Bagger.

Har ni förtroende för Moncada inför SFL-säsongen?

– Det är hundra procent och lite därtill. Han tog över och har fått oss att resa oss upp. Han har genomfört ett Champions League där vi inte alls behöver skämmas och fått killarna att spela med hjärta. Vi har full förståelse för hans situation och gör allt för att hitta en lösning.

Vad är hans situation?

– Han behöver någon form av backup då han inte orkar hela lasset själv. Just nu är lösningar bara spekulationer, där alternativ är på gång. Alltifrån spelande tränare, assisterande tränare och till och med möjligheten där Andrés kan tänka sig att ta ett steg tillbaka och bli matchcoach och målvaktstränare. Det kan då bli en spelande tränare eller till och med om vi hittar en huvudtränare. Han stänger inga dörrar men känner inte att han kan ta allt själv.

Andrés Moncada skriver under på det Rasimus säger att läget är tufft inför premiären.

– Det har varit en tuff period och mycket att göra. Fokus har varit på CL men vi har också tänkt långsiktigt. Men det är svårt att veta hur framtiden ser ut då mycket saknas fortfarande. Ingenting händer i den takt man hade önskat, säger Moncada till Futsalmagasinet.

Vad tänker du själv kring din position som huvudtränare?

– Det känns givetvis tufft nu när man mer eller mindre är ensam. Truppen är dessutom tunn med mycket skador, så det är svårt att genomföra vettiga träningar. Dessutom kommer många nya spelare. De tär svårt att hitta en röd tråd när det inte finns en stabilitet i truppen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img