Blanco tror på tuff match – när han ställs mot gamla kollegan: ”Har koll på vilken taktik de har”

0
Daniel Blanco och Alli Darwich tränade Hammarby förra säsongen.

Förra säsongen stod de sida vid sida. Ikväll ställs Daniel Blancos Hammarby och Alli Darwichs Strängnäs mot varandra.
– Det kommer bli en speciell match, säger Daniel Blanco inför matchen.

Hammarby fick en drömstart på säsongen när man i premiäromgången slog Nacka med hela 9-0. Under fredagkvällen gästar laget Strängnäs, och Blanco tror på en jämnare historia jämfört med förra omgången.

– Det kommer bli tufft, Strängnäs har både bredd och en väldigt bra spets. Det kommer inte alls bli lika enkelt som i premiären, säger Blanco.

En spännande detalj kring matchen är inte bara vilka spelare som ställs mot varandra. Under sommaren ”bytte” Hammarby och Strängnäs tränare med varandra. Alli Darwich lämnade Bajen för att bli ny huvudtränare i Strängnäs. In i Hammarby kom då istället Mikael Hedlund – som förra säsongen tränade just Strängnäs.

– Såklart kommer det kännas lite speciellt. Alli är en duktig tränare och jag har rätt god kontakt med honom, säger Blanco.

Odds: Strängnäs–Hammarby
1: 3.45 X: 5.75 2: 1.50
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Båda lagen har tränare som känner både spelarna och tränare i motståndarlaget , är det något som man kan dra fördel av?

– Absolut, det tror jag. Alli vet hur vi vill spela, samtidigt har jag koll på vilken taktik de har. Sedan har vi Micke som känner spelarna i Strängnäs väldigt väl också. Det kommer bli spännande att se vem av oss som kan utnyttja det bäst, förhoppningsvis är det vi, säger Blanco.

Avslutningsvis, hur slutar matchen?

– Det kommer bli tajt men vi vinner med ett eller två mål, avslutar Blanco.