Drömstart för Skoftebyn – sedan vände Kadivar och Blåvitt på steken

Skoftebyn öppnade starkast i fredagskvällens bortamöte med IFK Göteborg Futsal. Men hemmalaget visade hur tunga de är och lyckades både komma ikapp och gå förbi – och säkra en ny trepoängare den här säsongen.

Det tog 37 sekunder. Sedan var Skoftebyn i ledning i Lundehallen via mål av Haidar Bejan. Och i matchens åttonde minut dubblade Lavdim Azemi den ledningen.

Men trots 2–0-målet var Skoftebyn-tränaren inte nöjd och valde att slänga in timeout-kortet.

Blåvitt fortsatte att jobba på och kom allt närmre ett reduceringsmål. I matchens 14:e minut kom också det efterlängtade målet, och för andra matchen i rad var det Jesper Nilsson som inledde Göteborgs målskytte.

Sedan fick man också in ett psykologiskt viktigt kvitteringsmål bara sekunder innan pausvilan. Nyss nämnda Nilsson bröt en slarvig passning från gästerna och hittade in till Fehim Smajlovic som inte gjorde något misstag.

Om Skoftebyn fick en drömstart i den första halvleken – så fick Blåvitt det i den andra. 34 sekunder in kunde Nima Kadivar fullborda vändningen och sedan även utöka till 4–2.

Skoftebyn fick dock känning efter det att Andy Montoya reducerat, men tufft spel gav Blåvitt flertalet tiometersstraffar på slutet. Dessutom stod Christopher Solberg pall för flertalet farliga avslut från gästande håll.

Mot slutet kunde Nima Kadivar slå in två tiometersstraffar och segern var i hamn.

Fehim Smajlovic fick i matchens 34:e minut syna det röda kortet – och det fick även Skoftebyns Devlin med sekunder kvar att spela.

Matchen slutade till slut 6–3 och Blåvitt toppar nu SFL med full pott. Skoftebyn ligger i andra änden av tabellen med noll inspelade poäng så här långt.