IFK Uddevalla bortabesegrade ÖSK – avgjorde i sista (!) sekunden

IFK Uddevalla Futsal har under veckan tappat båda sina tränare – och dessförinnan flertalet viktiga spelare. Men i lördagens premiär borta mot Örebro SK lyckades man trots det bärga en trepoängare.

Denis Gerzic gav hemmalaget Örebro ledningen efter drygt sju minuters spel. I mitten av andra halvleken kom 2–0 via Ilhan Pepeljak.

Allt talade helt enkelt för en ÖSK-seger i hemmapremiären. Men sedan vaknade Uddevalla och lyckades vända på steken. En snabb reducering kom från Fredrik Söderqvist på straff. Sedan, när matchklockan närmade sig 40, sköt Younes Raisi in kvitteringen innan slutligen Donat Gashi avgjorde. Gashis mål kom dock när klockan stod på 39.59(!). I samma veva visades Gashi ut – då han först protesterade kring ett beslut som lutade mot att slutsignalen hann gå. Men senare godkändes målet.

Seger för Uddevalla – och en tung smäll för ÖSK Futsal.

Örebro SK Futsal–IFK Uddevalla Futsal 2–3 (1–0)

Målen, ÖSK: Denis Gerzic, Ilhan Pepeljak

Målen, IFK: Fredrik Söderqvist, Younes Raisi, Donat Gashi