Skadeskjutet Uddevalla kommer till spel utan tränare i premiären: ”Såklart ingen optimal situation”

0
IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist. Foto: Krister Melin

IFK Uddevalla har en strulig vecka bakom sig. Idag kliver laget in i SFL borta mot ÖSK och man gör det utan tränare på bänken, och med endast tio spelare i matchtruppen.
– Vi kommer absolut inte bara ställa ut skorna, säger Uddevallas Fredrik Söderqvist inför matchen.

Under torsdagen stod det klart att assisterande tränare Patrik Persson lämnar laget. Några timmar senare meddelade även Andrés Moncada att han avsäger sig sitt uppdrag som huvudtränare. IFK Uddevalla kommer således till spel mot ÖSK utan någon tränare på bänken. Matchen är dessutom säsongspremiär för Uddevalla, som ”vilade” från SFL förra helgen på grund av spel i Champions League samma vecka.

– Det har varit en stökig vecka och ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad som kommer hända. Vi har fått veta av klubbledningen att de jobbar så snabbt som möjligt för att hitta en ny tränare, men vi får se hur lång tid det tar, säger Söderqvist.

Fredrik Söderqvist har under början av hösten haft rollen som spelande assisterande tränare. Det kommer därför till stor del vara han som leder laget mot ÖSK.

– Jag kommer vara spelande tränare idag kan man väl säga. Sedan kommer vi ha med oss en till från Uddevalla som finns med på bänken också.

– Tyvärr har vi en del skador och sjukdomar i laget. Vi kommer med tio spelare, såklart är det ingen optimal situation vi befinner oss i, säger Söderqvist.

Trots rådande läge är det premiär idag, vad tror du om matchen?

– Det kommer bli tufft, väldigt tufft. Samtidigt ska vi göra vårt bästa för att ge dem en ordentlig chans, vi kommer absolut inte bara ställa ut skorna, avslutar Söderqvist.