Stabil seger för Borås hemma mot Djurgården – efter tidig utvisning

0

Borås stod för en fin insats hemma mot Djurgården. Laget drog ifrån till 4-0 innan första halvlek var över, matchen slutade 7-3.

Det var Borås som tog kommandot direkt hemma i Boråshallen. Wahid Jawid gjorde 1-0 till hemmalaget efter fyra minuter. När Djurgården sedan fick Jonathan Salvo Silva utvisad ett par minuter senare drog Borås ifrån. Ytterligare tre mål för hemmalaget och ett för bortalaget innan 20 spelade minuter gjorde att det stod 4-1 i paus.

I andra halvlek kom gästerna ut som ett helt nytt lag och inom loppet av knappt två minuter hade man reducerat två gånger om. Närmre än så kom dock aldrig Djurgården. Med tio minuter kvar satte Henrik Svedberg 5-3 och efter det var segern aldrig hotad för Borås, som i och med segern har fyra poäng på två matcher. För Djurgården var det lagets andra raka förlust.

Matchfakta

SFL

Borås AIK–Djurgårdens IF FF 7-3 (4-1)

Målen Borås: Wahid Jawid (2), Irfan Delimedjac (2), Arjan Mostafa, Henrik Svedberg, Ricky Lundberg

Målen Djurgården: Jonathan Hänninen Silveira, Daniel Lindgren Zachrison, Mikael Jousef

Varningar Borås: Arjan Mostafa, Irfan Delimedjac, Henrik Svedberg

Varning Djurgården: Junior Toko

Utvisning Djurgården: Jonathan Salvo Silva

Domare: Jovan Krsmanovic, Joseph Matti, Bashar Hariri (tredjedomare)