Smajlovic om kvällens något annorlunda roll: ”Nervös”

Vad gör du om du ditt lag spelar VM-kval men ingen sänder matchen? Om du heter Fehim Smajlovic tar du till Facebook och sänder matchen själv.
– Förvänta er en nervös kommentator, säger han till Futsalmagasinet.

Ikväll fortsätter Sveriges väg till VM när de ställs mot EM-trean Ryssland. Sverige befinner sig just nu i Kroatien för Main round och därför sänder inte svenska C More landslagets matcher som brukligt.

I brist på sändande bolag träder nu en oväntad hjälte fram – landslagets egna Fehim Smajlovic.

Smajlovic är avstängd i kvällens match men är fri att delta i resterande matcher i Main round. Därför tog han saker i egna händer och är nu tillgänglig i rollen som kommentator i Facebook-gruppen Sweden – Russia Futsal 17.00 Live.

– Idén dök upp lite inom laget efter att vi fick information om att matchen inte kommer att sändas. Jag är avstängd så det får bli min roll ikväll, säger Smajlovic.

Även om kommentatorsrollen är spännande är det inte utan sorg som Smajlovic tar sig an matchen.

– Vi är här med ett syfte och det är att ta en av platserna för att ta oss vidare till Elite round. Det är fruktansvärt tråkigt att inte kunna hjälpa laget på plan men jag ska göra allt jag kan vid sidan av för att pusha grabbarna.

Trots att han själv inte kan spela är han tydligt tagen av stundens allvar.

– Ni kan förvänta er en nervös kommentator till en början då det alltid är mer nervöst att sitta vid sidan än att vara på plan. Jag ska göra mitt bästa att vara inte vara för partisk.

I sin nyfunna roll som expert ska Smajlovic såklart få ge sitt experttips.

– Jag tror att matchen slutar 2-2, avslutar han.

Sverige–Ryssland startar kl 17:00 och Smajlovics sändning börjar 16:50.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img