Trots drömstarten – Sverige föll tungt mot EM-trean

Efter 19 sekunder gjorde Sverige och Petrit Zhubi halvlekens första mål. Med 17 sekunder kvar gjorde samma Zhubi Sveriges andra och halvlekens sista mål. Däremellan hade Ryssland gjort fem. Till slut förlorade blågult med klara 7-3.

Blågult fick en drömstart i matchen när Petrit Zhubi gav Sverige ledningen redan efter 19 sekunder. Där och då såg det ljust ut.

Ledningen höll sig till den femte matchminuten då Ryssland lyckades peta in kvitteringen.

Den ryska björnen vaknade då på allvar och spelade ut hela sitt register. Blott åtta minuter senare stod det plötsligt 5-1 till förra årets EM-trea och mörker för blågult. Behållningen var Artem Niyazovs frisparkspärla till 2-1.

Just innan pausvilan fick Sverige dock livsviktig kontakt när Petrit Zhubi bröt fram och tryckte in bollen bakom den ryska målvakten. Zhubis och Sveriges andra mål i matchen innebar 5-2 och såg till att det fanns nerv kvar i matchen till den andra halvleken.

Denna nerv tog ryssarna död på direkt. De rödklädda såg till att Sverige fick smaka på sin egna medicin med ett mål innan minuten av den andra halvleken var spelad.

Ryssland och Artem Antoshkin tryckte även in 7-2 innan laget började slå av på takten. Sverige å sin sida tog ut sin målvakt använde sig av västman innan halva halvleken ens var spelad.

Till slut gav detta resultat när Albert Hiseni lyckades tröstmåla till 7-3 efter en pass från Sebastian Holmqvist.

7-3 blev till sist slutresultatet och Sverige får ladda om till stundande matcher mot Bosnien och Kroatien. De båda lagen möts ikväll klockan 20:00.