Sverige utslaget ur VM-kvalet – föll mot värdnationen

Sverige ställdes under torsdagskvällen mot Kroatien i VM-kvalets andra match. En riktig ödesmatch – där blågul poäng var ett måste för att ha chans på avancemang. Men Sverige kammade, efter en tapper insats, noll och är därmed utslaget.

Inledningen på matchen var minst sagt hektisk och det mesta handlade egentligen om Kroatien. Längst bak i det svenska målet stod Christopher Solberg emot på ett lysande sätt.

Sverige kunde få till några möjligheter, framför allt på omställning, anförda av Petrit Zhubi som var riktigt pigg under den första halvleken.

I matchens nionde minut drabbades dock Sverige av ett tungt bakslag. Emilio Rossi visades ut efter att ha gjort ned en kroatisk spelare som närmade sig ett friläge. Och strax efter, med en man mer på plan, kunde hemmanationen göra 1–0.

Men Sverige kämpade på och med drygt tre minuter kvar av den första halvleken kom det så viktiga kvitteringsmålet. Kristian Legiec kunde efter en mycket fin individuell prestation skjuta in 1–1-målet, som också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken jobbade sig Sverige in allt mer i matchen och stod upp väldigt bra mot värdnationen.

Med mindre än sju minuter kvar att spela kom dock ett dråpligt 2–1-mål för Kroatiens del – och Sverige var tvungna att desperat jaga ett kvitteringsmål. Det gjorde att man spelade något tuffare och minuten senare tilldömdes kroaterna sin sjätte frispark. Men den efterföljande tiometersstraffen sköts dock högt över.

Kroatien lyckades dock med fem minuter kvar att spela få in 3–1, och det blev det avgörande målet den här kvällen. Sverige försökte med jokerspel, men utan framgång.

Sveriges chanser att nå Elite round är nu helt borta. På lördag avslutar man mot Bosnien som även de står på noll poäng i grupp 7.

Matchfakta

VM-kval: Main round

Kroatien–Sverige 3–1 (1–1)

Målen, Sverige: Kristian Legiec

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img