Borås AIK inledde RFL-äventyret med seger

0
Foto: David Gerd

Är Borås AIK ett lag som kan aspirera på en slutspelsplats? Detta är en frågeställning som den nyfikne måste ställa, speciellt efter förra veckans smygstart i RFL Södra Götaland där BAIK gjorde debut i RFL.

Laget som leds av Mery Jaran och Vida Zemerai ställdes mot en annan nykomling i GAIS Futsal som får anses vara något profilstarkare med förre Uddevallatrion Hilma Lundqvist, My Olofsson Hjelm och Hanna Österberg.

De cirka 400 åskådarna som bevittnade matchen fick efter 27 minuter se sitt hemmalag ta ledning, en ledning som man utökade ytterligen en gång. Trots att GAIS reducerade med fem minuter kvar av matchen så drog BAIK det längsta strået, och man får därmed en bra start i en tuff serie.

Matchfakta

RFL Södra Götaland

Borås AIK – GAIS Futsal 2-1 (0-0)

Målen, BAIK: Frida Rångemyr, Natalie Saleh

Målen, GAIS: Mikaela Utas