AVSLÖJAR: Bråk i Djurgården – huvudtränaren och sportchefen lämnar

Det råder interna strider i Djurgårdens IF Futsal. Futsalmagasinet kan nu avslöja att både nya huvudtränaren Vedran Kurtovic och sportchefen Afnan Khabiri lämnar sina poster med omedelbar verkan.
– Det finns ingen ärlighet, säger Afnan Khabiri.

Afnan Khabiri har tidigare figurerat i Djurgården som tränare av olika former. Inför den här säsongen tog han klivet över till sportchefsrollen och plockade då även in Vedran Kurtovic som ny huvudtränare.

– De här månaderna har varit sjukt bra med Vedran som huvudtränare. Spelarna trivs väldigt bra och nu har vi börjat spela futsal. Det går verkligen framåt. Resultatmässigt mot Borås och Göteborg har det inte varit kanon, såklart. Men vi är övertygade om att det hade tagit oss till slutspel.

”Finns ingen ärlig kommunikation”

Men nu väljer alltså både Khabiri och Kurtovic att lämna sina poster. Anledningen är interna bråk med klubbens futsalansvarige David Bergqvist.

– Jag har gjort allt ideellt under tre år och älskat det. Men det finns ingen ärlig kommunikation uppåt. Det känns inte som man vill framtå. Jag hämtade in Vedran och han är extremt kunnig och vi har för första gången ordentliga träningar. Ska vi kunna ta steg framåt måste man vilja framåt också. Man måste tänka på klubbens bästa, säger Khabiri och fortsätter:

– David är inte ärlig med sin kommunikation och kanske har en egen agenda. Han beter sig som ett barn. Jag har jobbat med föreningar innan och när man vill framåt ska det finnas ärlighet och öppenhet. Det är ingen hemlighet att Vedran och David inte kom överens. Men då får man jobba med det och prata om det. Vi jobbar ändå med ett herrlag i Sveriges högsta serie. Det är för mycket lögner. Jag har haft en dialog med honom om detta, men det finns absolut ingen ärlighet i svaren.

Påverkar spelartruppen

Då parterna inte kom varandra närmre valde Vedran Kurtovic att kliva av i sin roll som huvudtränare. Ett hårt slag för klubben, menar Khabiri.

– Det finns ingen stor ekonomi futsal och det är inte jättelätt att hitta en tränare som vill lägga tio-tolv timmar gratis i veckan. Men jag lyckades få med Vedran på detta, och så är han dessutom otroligt kunnig. När vi tappar Vedran är vi tillbaka på noll. I fjol fanns det en stor frustration kring träningsupplägg och liknande. I år har det varit fantastiskt bra. Det har gjort att spelare vill komma. Spelare som vill spela futsal.

Vidare menar Khabiri att det här kan påverka spelartruppen enormt mycket.

– Vi är ändå Djurgården. För att föreningen ska framåt måste något hända. David är en jättebra person men man måste kunna föra en dialog med varandra. Spelarna känner helt likadant och de ställer sig bakom Vedran. En lösning måste till.

Förändring efterfrågas

Kan du tänka dig att ta klivet tillbaka?

– Blir det ordentliga, strukturella förändringar kan jag tänka mig det. Även Vedran.

När Futsalmagasinet når klubbens futsalansvarige David Bergqvist säger han följande om det som hänt:

– Det känns surt. Vedran är en jättebra tränare, kanske en av ligans bästa och honom vill vi ha. Sedan kanske han kan växa lite som matchcoach, men det är en annan femma. Det är en fantastiskt bra tränare som är väldigt erfaren och duktig.

Han fortsätter:

– Om det skulle vara något mellan honom och mig får det stå för honom. Jag har inte upplevt det så. Vi har tyckt lite olika men det har inte varit osämja.

”Kanske inte var bekväm med det”

Både huvudtränare och sportchef borta. Hur går ni framåt?

– Det blir ett intensivt arbete närmsta dygnen. Vi måste ha en ledarstab. Vi behöver få in en till två personer och det illa kvickt.

Varför tror du att det blivit som det blivit?

– Jag vill gärna att organisationen jobbar som ett team och alla jobbar ihop, och att man är transparent i vad man tycker och tänker. Vedran kanske inte riktigt varit bekväm med det, vad vet jag.

Bergqvist avslutar:

– Det är synd att det blivit som det blivit. Som sagt så är det mest Afnan som haft dialogen med Vedran. Det här kommer lite som en blixt från en klar himmel. Veckan som varit har jag fokuserat mycket på annat än själva träningsbiten, och det var ett beslut som jag tog tillsammans med Afnan för drygt tio dagar sedan. I och med det så sonade jag ut lite grann och missat det som varit under veckan. Så jag vet faktiskt inte varför det blivit som det blivit riktigt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img