Hammarby stal showen i Örebro

Storpublik i Idrottshuset i Örebro och tv-sändning – då stal gästande Hammarby showen genom att enkelt vinna med 6-1 mot Örebro FC.

Favorittippade Hammarby inledde med ett tidigt ledningsmål mot förra säsongens toppkonkurrent ÖFC. Men sedan tog det stopp. Hela den första halvleken präglades av slarvigt spel från båda lagen. Hemmalaget kunde kvittera innan paus när hemmamålvakten Lori Hankanen vaket slog bollen över hela planen in i mål när Hammarbys målvakt Tolga Ayranci varit ute på en offensiv utflykt.

I den andra halvleken var det i princip bara ett lag på planen. Hammarby tog tag i spelet och dominerade matchen helt och hållet. Detta mycket tack vare landslagsspelaren  Sebastian Holmqvist och giganten Fredrik Notice som levererade både försvars- som anfallsmässigt samt alltid lika säkre Alan Arslan.

Örebro försökte komma in i matchen genom jokerspel men fick aldrig några ytor från ett stabilt spelade Hammarby.

Hammarby är nu tvåa i tabellen och visade att de kommer att vara ett topplag även denna säsong.

Matchfakta

SFL

Örebro FC–Hammarby 1–6 (1–1)

Målet, ÖFC: Lari Honkanen

Målen, Bajen: Sebastian Holmqvist 2, Fredrik Notice 2, Taha Ali, självmål

Publik: 853

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img