Därför kliver Borås-tränaren av: ”Kanske är man lite för seriös”

Under tisdagsmorgonen kom beskedet att Borås AIK:s huvudtränare Vedad Aganovic valt att bryta sitt kontrakt – med omedelbar verkan. För Futsalmagasinet förklarar han nu varför.
– Det var inte en fråga om jag skulle göra det – utan när, säger han.

Vedad Aganovic tog över Borås AIK:s SFL-lag inför den här säsongen efter dess att Petter Florentin länge lett laget med stor framgång. Han kände att han då kom in i ett bra läge och ville införa lite mer disciplin i ett redan kunnigt gäng.

– De spelare som spelar i Baik Futsal har jag tränat på ett eller annat ställe i fotbollen. Grabbarna vet vad som förväntas av mig. Jag har ett rykte om mig att jag är bra på organisation, struktur och disciplin. Jag kräver mycket av mina spelare, och Baik ville väl ha den typen av ledarskap för att spelarna ska kunna ta nästa steg i den mentala biten. Det gäller att man förstår att man spelar i högstaligan och spelar om att bli bäst i Sverige, sa han i en intervju med Futsalmagasinet i somras.

Men under tisdagen kom alltså beskedet att Aganovic redan tre omgångar in i årets SFL-serie väljer att kliva av.

– Det kom nog som en överraskning för föreningen. Jag tror inte att de hade räknat med det, även om de såklart har en förståelse för mig. Men när jag känner så här tidigt på säsongen att det tar så mycket tid som det gör från mitt liv kände jag att det var bättre att kliva av redan nu så det är mycket tid att spela på för klubben. Många tränare är dessutom lediga just nu om man väljer att ersätta. Istället för att jag gjort det i december eller januari. Det var tyvärr inte en fråga om jag skulle göra det – utan när. Jag måste prioritera familj, säger han när Futsalmagasinet når honom under tisdagseftermiddagen.

Fanns det något missnöje från din sida mot klubben?

– Det har inget med sådant att göra. Inget dramatiskt. Det är en hobby och jag älskar att vara tränare, men tiden för familj och vänner är också viktig. Och mitt vanliga jobb har inga riktiga ordinarie tider vilket redan där gjort att man offrar mycket kvällar, säger han och fortsätter:

– Tyvärr räcker det inte till för Baik fullt ut. Jag är seriös och vill inte göra det halvdant. Och det jag upplevt av futsalen i Borås är att professionalismen är större hos mig, och kanske är man lite för seriös. Ska jag lägga så många dagar i veckan måste det vara värt det. Är någon i klubben sur eller besviken har jag förståelse för det. Det finns inget rätt sätt att göra detta på tyvärr.

Hur har spelarna reagerat?

– Med tanke på hur många sms och samtal jag fått så är det många som känner att det är tråkigt. Det finns väl dock en klick spelare, 10-15 procent, i Baik som inte är tillräckligt professionella. De tycker väl det är kanon så de slipper vara seriösa ett tag kanske. Men 80-90 procent av spelarna är otroligt fina människor och de ska både lyftas och tackas. De och även övriga i tränarteamet är fantastiska.

Ett speciellt tack, och även en hyllning, riktar han till kompanjonen Marius Bezykornovas.

– En framtida stortränare och när han slipat på svenskan kommer han bli fantastisk. Om jag skulle få välja min efterträdare hade det varit honom och sedan kanske stärka upp lite bakom.

Vad tror du om Borås fortsättning av säsongen?

– Jag tror inte att det kommer förändra så mycket. De har varit med ett bra tag många av de här killarna. De kanske kan använda detta som en tändvätska och kanske kan bli mer sammansvetsade. Det är man idag när det går bra, men minsta lilla motgång så är det för splittrat.

Han avslutar:

– Jag hoppas och tror på att det kommer gå jättebra för dem. Jag kommer vara där och heja på läktaren, det är inga hard feelings. Besvikelsen kommer såklart finnas kvar och det accepterar jag. De har all rätt att vara sura på mig.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img