RFL är i full gång – här är alla resultat

För några veckor sedan smygstartade RFL med en match, därefter har ligan dragits igång på allvar. Så här slutade premiärmatcherna som var förrförra veckan:

RFL Norra Svealand

I denna serie spelades det endast två matcher och i säsongens första 08-derby så skulle målen avlösa varandra när Södersnäckorna BK tog emot Stockholm United FF. Trots rutinerade spelare som Pernilla Jansson och Therese Dahlberg hos hemmalaget så skulle United gå vinnande ur matchen med 10-6. I den andra matchen gjorde Djurgårdens IF med bland landslagsduon Louise Schillgard och Madeleine Stegius sitt jobb och besegrade Älta IF med 5-3.

Resultat

Södersnäckorna BK – Stockholm United FF 6-10

Djurgårdens IF – Älta IF 5-3

RFL Södra Svealand

Även i denna serie avverkades det två matcher och Örebro FC som förra säsongen spelade kvartsfinal lämnade premiären med tre poäng och en 4-2-seger borta mot ett ungdomsbaserat Hammarby IF. Även Boo IF som också spelade kvartsfinal förra säsongen gick vinnande ur sin premiär där man fick med sig en uddamålsvinst mot Rågsveds IF.

Resultat

Boo FF – Rågsveds IF 4-3

Hammarby IF – Örebro FC 2-4

RFL Östra Götaland

Full omgång i Östra Götaland där endast IK Tun fick vila. Omgångens stora vinnare skulle bli Vetlanda United IF som nollade Norrköping FK med 9-0 i sin återkomst till RFL. En annan bekanting var Ektorp FK som likt herrlaget har värvat in många före detta Norrköpingsspelare, men trots detta blev det förlust med uddamålet mot förra säsongens nästjumbo Kenty FC. Förra säsongens tvåa Svärtinge SK kryssade mot KFUM Linköping.

Resultat

Kenty FC – Ektorp FK 4-3

Vetlanda United IF – Norrköping FK 9-0

Svärtinge SK – KFUM Linköping 4-4

RFL Södra Götaland

Omgångens hetaste match utspelade sig i Göteborg och Södra Götaland när GAIS Futsal krossade IFK Göteborg med 8-1. En skön revansch för makrillarna som i smygpremiären föll mot Borås AIK. Isabel Maria Aguliars Hittarps IK fick med sig en skön 3-1-seger borta mot Orust FC, och Torslanda IK fick tillsammans med Herrestads AIF lämna sin premiär med delad poäng.

Resultat

GAIS Futsal – IFK Göteborg 8-1

Orust FC – Hittarps IK 1-3

Torslanda IK – Herrestad AIF 3-3

Senaste omgången

Förra veckan samlades landslaget i Allingsås för ett dubbelmöte mot Ryssland som slutade med dubble nederlag, som må vara mildare än en Poltava men som ändå känns. Trots denna samling så har det spelats matcher i RFL på olika håll i landet.

RFL Norra Norrland

Nu har även lagen från norra sverige kommit igång och Kågedalen som förra säsongen spelade i slutspel visar att de även i år vill vara med och slåss om seriesegern, alternativt en av de två främsta grupptvåorna.

Resultat

Skellefteå FF – Sunnanå SK 7-1

Kågedalens AIF – Myckle IK 9-2

RFL Södra Norrland

I den södra serien i norrland har det spelats full omgång och det enda resultat som sticker ut är Umedalens IF som vann övertygande mot Ersboda SK.

Resultat

Flurksmarks IK – Hörnsjö IF 3-2

Betsele IF – Umeå Södra DFF 5-4

Ersboda SK – Umedalens IF 2-7

RFL Södra Svealand

Svenska mästarinnorna Falcao FC hade en tung söndag när man utan landslagsstjärnor totalt blev krossade av Rågsved. Boo som fick wildcard till slutspelet förra säsongen inledde med att slå meriterade Sätra på bortaplan.

Resultat

Rågsevds IF – Falcao FC 13-1

Sätra SK – Boo FF 4-6

Sköllersta IF – Hammarby IF 2-4

RFL Östra Götaland

Vetlanda fortsätter att nolla sitt motstånd och har efter två matcher full pott och en målskillnad på 13-0. Ektorp som föll överraskande i premiären svarade upp med att krossa förra säsongens skräll Svärtinge, och grannen Norrköping föll på nytt.

Resultat

KFUM Linköping – Vetlanda United IF 0-4

Ektorp FK – Svärtinge SK 11-1

Norrköping FK – IK Tun 1-7

RFL Södra Götaland

IFK Göteborg som föll tungt mot GAIS är tillbaka på rätt spår. Trots Frida Lundblads frånvaro så skulle man vinna enkelt mot sina granna från hisingen.

Resultat

Herrestads AIF – Orust FC 4-4

IFK Göteborg – Torslanda IK 5-1

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img