Bråk skakar ÖSK – poängspelaren på väg bort: ”Varit arg efter varje träning”

Till fjolårssäsongen värvades han in från Skövde United och har sedan dess bidragit med en hel del poäng. Men nu verkar sejouren i ÖSK vara över för Henrik Lara Rodriguez som vill lämna efter konflikt med huvudtränaren Tekle Ghebrelul.
– Till slut brister det, säger han till
NA.

För tidningen berättar 24-åringen, som i fjol blev lagets bästa målskytt, att det varit lite interna konflikter och för hans del handlar det om att han och huvudtränaren Tekle Ghebrelul inte dragit jämnt. Det har gjort att han nu vill lämna klubben.

– Det var inte ett lätt beslut att ta, men det är något som jag haft i mina tankar i några veckor. Jag har i stort sett varit arg efter varje träning när jag gått hem. Till slut brister det och det gjorde det efter gårdagens (söndagens) match. Annars tycker jag att det går bra och jag trivs i laget så, men det måste klicka helt även med tränarposten, säger han till tidningen NA.

Lara Rodriguez berättar även att andra i laget upplever samma sak, men inte vågar sticka ut hakan.

När Futsalmagasinet når klubbens sportchef Victor Huerta beklagar han sig över situationen och hoppas naturligtvis att man kan lösa det.

– Han har uttryckt missnöje kring hans relation med Tekle. Från vår sida finns inget missnöje mot honom alls. Vi vill ha kvar Henke. Han är kontrakterad av oss och är välkommen på träning precis som alla andra, och det är synd att det blivit som det blivit och att det kom ut i media. Vi hade gärna velat hantera det internt, säger Huerta.

Vad säger du om situationen som uppstått mellan spelaren och tränaren?

– Det är tråkigt. En fantastisk spelare och en väldigt bra person. Vi är alla lite nedstämda över det.

På frågan om det finns fler spelare som uttryckt sitt missnöje menar Huerta att det inte finns något sådant.

– Inte något onormalt i alla fall. Det är klart att man efter en match vill diskutera hur man spelade, men en sådan diskussion är väldigt sund och något som alla klubbar har.

Han avslutar:

– Jag känner Henrik väldigt väl. Det är lite synd. Jag personligen har varit nere på grund av det här. Det är aldrig kul när en spelare känner så, men sådana här saker vill man väldigt gärna ha chans att lösa internt.

Futsalmagasinet söker Henrik Lara Rodriguez.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img