Sviten fortsätter – obesegrade nykomlingen behåller serieledningen

0

Under söndagskvällen var det uppdukat för en ren seriefinal i Stockholm. Eskilstuna gästade Hammarby – och åkte därifrån med alla tre poäng efter en stökig avslutning.

AFC Eskilstuna har fått en smakstart på sin första SFL-vistelse. Inför kvällens möte med Hammarby hade nykomlingen fyra vinster av fyra möjliga och toppade med det tabellen inför den femte omgången.

Tvåan i tabellen var ingen mindre än just Hammarby som också inlett starkt. En seger ikväll i Eriksdalshallen hade inneburit ny serieledning och en fortsatt obesegrad säsongsinledning.

Det var dock bortalaget som skulle ta tag i taktpinnen. Nikola Durovic tryckte in 0-1 för AFC redan efter fem minuter. Hammarby lät inte detta påverka laget nämnvärt utan kvitterade redan i minuten senare. Målskytt? Özgür Yasar.

Denna intensiva period fortsatte och Eskilstuna skulle återigen sätta sig i förarsätet. Lukman Murad såg i den åttonde minuten till att bortalaget gick till halvtidsvila i ledning i både matchen och SFL.

Den andra halvleken inleddes på inslagen väg och AFC utökade sin ledning tidigt. I en varningsfylld andra halvlek reducerade dock Sebastian Holmquist för Bajen fram till 2-3.

Eskilstuna och Ayoub Abassi såg kort därpå till att laget skulle gå upp i en ny tvåmålsledning. När samme Abassi tryckte in 3-5 i öppet mål med 30 sekunder kvar såg det ut att vara slutdiskuterat i Eriksdalshallen. Detta signalerade i alla Abassi med all önskvärd tydligt när han firade med ditresta supportrar.

Hammarby fick dock sista ordet när lagets målvakt, Tolga Ayranci, fick in ett tröstmål till 4-5 med fyra sekunder kvar. Ayranci firade genom att rusa bort mot Eskilstuna-supportrarna och fira med att kaxigt sträcka ut armarna. Detta gillades av förklarliga skäl inte.

Segern gick till slut till Eskilstuna som i och med resultatet behåller sin serieledning och perfekta start på säsongen. För Hammarby var förlusten säsongens första och kan visa sig kostsam.

Matchfakta

SFL

Hammarby IF FF–AFC Eskilstuna 4–5 (1–2)

Målskyttar Hammarby: Özgür Yasar, Sebastian Holmqvist, Michel Basberber och Tolga Ayranci

Målskyttar Eskilstuna: Ayoub Abassi (2), Lukman Murad och Nikola Durovic