Fem anledningar till varför du borde spela futsal

0

När fotboll fortfarande äger populariteten i sportvärlden, börjar futsal ta efter runtom i hela världen och är absolut en sport som förtjänar all uppskattning som den har fått. Även om du kanske inte hört talats om sporten tidigare, har den funnits med i några år redan och den grundades faktiskt redan år 1930. 

De allra bästa och mest framgångsrika fotbollsspelare i historien håller dessutom också med om att du borde spela futsal, då det är en sport som många av spelarna fått sin framgång ifrån. Är du fortfarande osäker på om du ska börja spela sporten har vi här skapat en lista på 5 anledningar till varför du borde spela futsal.

1. Flexibilitet 

Eftersom det går att spela futsal på olika terränger är det en sport som är väldigt flexibel. Du behöver inte ett gräsfält för att spela, vilket betyder att det går utmärkt att träna även under regniga dagar. Allt som behövs är en boll och ett par skor. Nästan alla fotbolls tekniker går dessutom att ändra till när du spelar futsal.

Spelet är också ett grymt komplement till fotboll och nästan alla tekniker i fotboll går att förvandla och spela på planen under ett Futsal spel. Det är ett perfekt träningskoncept innan fotbollsspelare kör på den stora planen.

2. Förbättrad fysisk aktivitet

Tack vare sportens snabba natur förbättrar futsal spelarens fysiska aktivitet och förmåga att lära sig spelet. Spelarens huvud är alltid igång och tar in information, försöker gissa motståndarens nästa drag och letar efter svagheter på planen. Ett annat sätt du kan öka din skicklighet och ditt beslutsfattande är att spela på poker och blackjack online på hajper.com.

3. Förbättrad reaktionsförmåga

En mindre plan gör inte bara så att spelet går snabbare, men spelarna behöver dessutom göra snabbare beslut. I futsal har man mindre än en sekund på dig att bestämma vad du ska göra med bollen samtidigt som spelaren är under enorm press, vilket uppmuntrar spelaren att dribbla med bollen, skapa utrymme och hjälpa sina lagspelare, allt samtidigt som spelaren behöver göra sitt snabba beslut.

4. Bollskicklighet och bollkontroll

Eftersom Futsalspelare nuddar bollen flera gånger under en så snabb tid, ökar detta förmågan för bollkontroll och skicklighet. Spelarna ökar således dess talang för bollkontroll, vilket även skapar högre självförtroende med bollen under spelets gång, vilket samtidigt gör så att spelare vågar spela äventyrligare tekniker mot varandra i 1v1. 

5. Kreativitet

Spelare behöver verkligen tänka utanför ramarna och vara kreativa när de spelare. Eftersom planen är mindre och spelarna rör bollen så ofta, kan spelare testa på saker och tekniker som de annars aldrig hade gjort på fotbollsplanen. Det kan handla om kreativa 1v1 drag, otroliga passningar och kombinationer som verkligen passar mästare. I futsal handlar det om skicklighet, bollkontroll och snabba beslut. 

Tycker du själv om fotboll, eller vill du spela en ännu snabbare och mer skicklighet baserad sport, varför då inte ta en titt på futsal? Detta är en sport som verkligen hjälper dig att öka många färdigheter med bollen, som du dessutom väl kan använda dig av om du sedan spelar just fotboll. Är du redo?