Månadens spelare: Ayoub Abassi

0

Månades spelare på Futsalmagasinet är i samarbete med Sparta Shin Guard.

Oktober har blivit november. Därför har det nu blivit dags att för första gången den här säsongen att utse ”Månadens spelare” i SFL.

Månadens spelare i SFL för oktober är AFC Eskilstunas Ayoub Abassi.

– Det känns faktiskt riktigt bra och det kommer verkligen som en överraskning. Kul att ni valt mig. Folk har tippat oss att komma sist men vi har bara gått ut och kört. Jag har gjort allt jag kunnat för att laget ska gå bra, säger han när Futsalmagasinet når honom.

Vad tycker du om din egen insats under oktober månad?

– Jag har haft lite sega starter i matcherna, men sedan kommit igång bra. Det ska jag försöka förändra på så att jag är med direkt. Vi ställer också höga krav på varandra. Om någon är dålig får man verkligen höra det, och man kan tro att det är negativt men vi känner varandra så bra att det istället höjer oss.

Varför tror du att ni gått så starkt hittills?

– Det är kemin och viljan att slita för varandra. De flesta har känt varandra sedan fyra, fem års ålder. Hittar varandra bra har vi gjort länge. Skillnaden nu är att vi har tränat väldigt mycket taktik. Det är det nya för oss.

Som vinnare av månades spelare belönas Ayoub Abassi med ett par egendesignade benskydd från Sparta Shin Guard.

Hur ska du designa dina?

– Jag kör lite blandat. Det blie lite bilder från kvalet när jag avgjorde och någon bild på mig och mina bröder när vi var små.

Stort grattis Ayoub Abassi, oktober månads spelare i SFL enligt Futsalmagasinet och Sparta Shin Guard.