Strängnäs vann – trots nervig avslutning mot ÖSK

Strängnäs såg ut att gå mot en säker seger hemma mot Örebro SK – men sena reduceringsmål från gästerna skapade nerv mot slutet.

Lagkaptenen Amel Rastoder gav ÖSK ledningen i matchens åttonde minut. Hemmalagets kapten, Adnan Cirak, ville dock inte vara sämre och kunde både replikera och ge sitt Strängnäs ledningen innan halvlekens slut.

Den andra halvleken skulle bli desto mer målrik, och det var inledningsvis det rödklädda hemmalaget som stod för målen. De kunde nämligen gå upp till 4–1 under de första minuterna.

Sedan gjorde de båda lagen ett par mål vardera, och när Sebastian Nygårds satte dit 6–3 med tre och en halv minut kvar att spela kändes det hela avgjort. Men ÖSK vaknade till en sista gång. Anel Coralic reducerade omgående och med 13 sekunder kvar att spela kom även 6–5 via Dana Kuhi.

Närmre än så lyckades man dock inte komma. Istället kunde Strängnäs fira en ny seger och tre färska poäng.

Strängnäs FC–Örebro SK 6–5 (2–1)

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak 4, Peyman Alkoyun, Sebastian Nygårds

Målen, ÖSK: Anel Coralic 2, Dana Kuhi 2, Amel Rastoder