Falk fick sista ordet – oavgjort i händelserikt Göteborgsderby

Torslanda mot IFK Göteborg. Ett på förhand hett derby levde upp till förväntningarna där de 744 åskådarna fick se två lag som gjorde allt för att vinna – men som till slut fick dela på poängen.

Matchen inleddes annars ganska avvaktande från båda lagen. Man gick visserligen tufft in i duellerna, men inte mer än att domarna hade koll på situationen.

Hemmalaget inledde bäst och i mitten av den första halvleken lyckades man under loppet av 16 sekunder få in både 1–0 och 2–0. Först ut Roberto Dos Santos Goncalves och därefter Patrik Falk

Men Blåvitt kunde komma ikapp. Emilio Rossi placerade in en tiometersstraff och kvitterade gjorde rutinerade Simon Chekroun. Lagen gick också till halvtidsvila med det resultatet.

Den andra halvleken skulle bli en desto svängigare historia. Erik Johannessen inledde med att kyligt chippa in 3–2 för Torslanda – och sex minuter senare satte samma Johannessen även dit 4–2.

Torslanda verkade ha koll på det hela, men som så många gånger förr blixtrade Blåvitt till och kunde på två och en halv minut vända på det hela. Petrit Zhubi gånger två, och därefter avslutade Pascal Olsson en variant som till en början såg ut att vara en misslyckad sådan.

Patrik Falk hade tidigare under matchen värmt upp foten – och med fem minuter kvar att spela fick han till en riktig kalasträff och utjämnade därmed matchen.

Torslanda var under den första halvleken duktiga på att dra på sig frisparkar. Den andra halvleken var inget undantag. Med fyra minuter kvar att spela tilldömdes Blåvitt en tiometersstraff – men Nima Kadivar sköt i stolpen.

Petrit Zhubi fick ett gyllene läge att kvitter med minuten kvar på en omställning, men skottet gick just utanför. Därefter hade Bita Bångens ett fint läge men Viktor Jansson i gästernas mål täckte bra.

Några fler mål blev det inte heller. Göteborgsderbyt slutade 5–5.

SFL

Torslanda IK Futsal–IFK Göteborg Futsal 5–5 (2–2)

Målen, Torslanda: Erik Johannessen 2, Patrik Falk 2, Roberto Dos Santos Goncalves

Målen, IFK: Petrit Zhubi 2, Emilio Rossi, Simon Chekroun, Pascal Olsson