Jesper Nilsson blev säsongens första målskytt i SFL

Svenska Futsalligan är i full gång och det har redan spelats över 20 matcher så här långt. En säsong som såg sitt ljus i Lundenhallen 12 oktober – där Jesper Nilsson såg till att bli den allra första målskytten.

Att göra mål är något han gjort förr – men i år blev Jesper Nilsson först av samtliga spelare i SFL att hitta nätet. I premiärmatchen hemma mot Djurgården 12 oktober satte han dit 1–0 efter åtta minuter och 35 sekunder.

– Det är alltid kul att göra mål såklart och det är klart att det var lite extra speciellt eftersom det var i premiären – och då dessutom det första. Det står väl i historieböckerna nu då, säger han och skrattar.

Vad tror du om IFK Göteborgs säsong?

– Jag tycker att vi ska bygga vidare på det vi hade i våras och framför allt har vi haft mycket fokus på att göra en bättre höst nu än i fjol. Hela tiden är det en match i taget fram mot julen och sedan jobba mot slutspel.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Förhoppningsvis lite mål, men sedan också ett bra spel som bidrar till att vi tar tre poäng. Det är inte viktigt att jag gör mål så länge vi tar tre poäng.

Odds: Torslanda–IFK Göteborg
1: 2.50 X: 5.55 2: 1.82
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Jesper Nilsson är en av spelarna som var med även under fjolåret. Till i år har ett antal starka namn värvats in och skapat en konkurrenssituation man inte haft tidigare. Något som är väldigt positivt, menar Nilsson.

– Det är väldigt många spelare på varje position och alla är hungriga efter att få spela. Det gäller att man presterar både på träning och match.

Jesper Nilsson har på de fyra inledande matcherna stått för tre fullträffar. Det gör honom till lagets tredje bästa målskytt bakom Nima Kadivar och Fehim Smajlovic. Nästa match för Blåvitt är under onsdagskvällen. Då väntar derby borta mot Torslanda.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img