Borås AIK bröt serieledarens långa vinstsvit

AFC Eskilstuna gick rent i division 2, sedan i divison 1 och likaså under säsongsinledningen av årets SFL-säsong. Men under lördagseftermiddagen blev Borås AIK första lag att besegra dem. Segersiffrorna i Boråshallen skrevs till 8–5.

Ayoub Abassi gav visserligen gästerna ledningen i matchen i mitten av den första halvleken. Något utav en väckarklocka för Borås – som därefter smällde dit fem raka mål innan halvtidsvilan.

Irfan Delimedjac kunde dryga sex minuter in i den andra halvleken dryga ut ledningen till 6-1 och det hela kändes ganska så avgjort.

Men AFC började köra jokerspel – och det visade sig dessutom vara något man är riktigt bra på. Oliver Mäntykorpi, iförd den gråa västen, styrde och ställde och låg bakom det mesta i det numerära övertaget.

Innan matchens slut lyckades man få in fyra bollar i spel med en extra utespelare – men olyckligtvis för dem hade Irfan Delimedjac under den tiden fått in ytterligare två för sitt Baik.

Matchen slutade 8–5, och Borås lyfter via segern i tabellen. AFC Eskilstuna inkasserade sin första förlust någonsin i seriesammanhang.

Borås AIK–AFC Eskilstuna 8–5 (5–1)

Målen, Baik: Irfan Delimedjac 3, Mattin Najafi 2, Hassan Najafi, Wahid Jawid, Jahid Jawid

Målen, AFC: Oliver Mäntykorpi 2, Ayoub Abassi, Rami Oraha, Robin Zolfagary