Stockholmsderby väntar för formtoppad Arslan: ”Båda lagen är väldigt revanschsugna”

0

Säsongens första Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby är här. Bajens Alan Arslan, 25, ser fram emot drabbningen.
– Det kommer vara ett väldigt högt tempo på planen, säger han.

SM-silvermedaljören Hammarby har inlett den här säsongen på ett starkt sätt. På fem matcher har det blivit tre segrar, en oavgjord och en förlust. Förlusten kom senast mot AFC Eskilstuna – och därför hungrar man nu efter att åter gå segrande ur en match.

Under söndagskvällen ställs man mot Djurgården ”borta” i Eriksdalshallen. Fajter mellan dessa två lag brukar sällan lämna mycket övrigt att önska – och även ikväll tror man på en tajt tillställning.

– Det kommer att bli en väldigt tuff och jämn match. Djurgården ligger lite kritiskt till och behöver verkligen få poäng med sig. Utan att titta för mycket på tabellen så ljuger den faktiskt lite. Djurgården är ett bättre lag än vad den visar. Det kommer bli tufft men jag tror vi tar hem det, säger Hammarby-spelaren Alan Arslan.

Odds: Djurgården–Hammarby
1: 4.25 X: 6.50 2: 1.35
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Vad talar för Bajen?

– Vår kvalité och vår sammanhållning. Vi har en otrolig gruppdynamik som jag aldrig stött på i tidigare lag. Vi trivs extremt bra med varandra. Vårt spel börjar dessutom sitta ordentligt, säger Arslan som tycker säsongsinledningen varit stabil från deras sida:

– Jag tycker att vi har börjat bra. Nu förlorade vi sist mot AFC, där vi gör en väldigt bra match. Jag tror att vi har runt 80 skott, där nästan 40 är på mål. Utöver den matchen har vi plockat poäng och ligger högt upp i tabellen. Jag tror att vi är laget som gått stabilast hittills med insläppta mål och så.

25-åringen har också själv varit starkt bidragande till de fina resultatet. Redan fem matcher in har liberon stått för fyra mål.

– Jag har spelat bra. Men man ska veta att det ligger en del bakom också. Jag har tränat en hel del och har tränat med laget en hel del. Jag har börjat starkt och hoppas kunna fortsätta på samma sätt resten av säsongen, säger Arslan som nyligen belönades med en plats i landslagets trupp till Nordic Cup.

Vad tror du att publiken kan förvänta sig idag?

– En väldigt intensiv match. Mycket kvalité på plan och ett högt tempo. Båda lagen är väldigt revanschsugna. Djurgården vill plocka första poängen och vi vill vinna igen efter förlusten mot AFC. Det kommer bli en väldigt rolig match, avslutar han.

Djurgårdens IF–Hammarby IF startar 17.30.