Stor slutdramatik – sen kvittering gav Djurgården säsongens första poäng

Hammarby inledde oerhört piggt i söndagskvällens Stockholmsderby mot Djurgården. Ett gäng tidiga mål, varav ett efter bara några sekunder, satte laget i förarsätet. Men Djurgården stod för en minst sagt imponerande upphämtning under resterande del av matchen.

19 sekunder tog det. Benny Lekström kastade långt och Özgur Yasar plockade ned, vände om och tryckte vackert in matchens första mål bakom Joakim Andersson i Djurgårdens mål.

Andersson skulle få det riktigt svettigt under inledningen. Hammarby kunde visserligen bara minuter senare både göra 2–0 och 3–0 – men det kunde varit ytterligare ett antal mål om det inte vore för målvakten.

Hemmalaget lyckades visserligen reducera – men innan halvlekens slut kom även 1–4 när Liridon Makolli dundrade in en tiometersstraff från dryga sex meter (det ni!).

I den andra halvleken startade Djurgårdens jakt. När Alan Arslan fick syna sitt andra gula kort, och Djurgården fick möjligheten att spela med en man mer, kom också den efterlängtade reduceringen. Peshtewan Azizi stod för målet.

Strax efter var det dags igen – då genom Mikael Jousef.

Sedan, slutligen, kom också kvitteringen. Med 26 sekunder kvar att spela sköt Petter Andersson, iförd väst, in bollen i mål efter retur från Lekström. Ett otroligt drama på slutet där även Hammarby hade stora möjligheter att punktera matchen. Men tidigare nämnda Joakim Andersson i Djurgårdens mål stod för en stark insats den här kvällen.

4–4 slutade säsongens första Stockholmsderby mellan dessa två giganter.

Matchfakta

SFL

Djurgårdens IF FF–Hammarby IF FF 4–4 (1–4)

Målen, Djurgården: Peshtewan Azizi 2, Mikael Jousef, Petter Andersson

Målen, Hammarby: Özgur Yasar, Fredrik Notice, Elvir Spahovic, Liridon Makolli

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img