ÖFC starkast i derbyt – går om ÖSK i tabellen

Örebro FC visade sig vara det starkaste laget i onsdagskvällens derby mot största rivalen Örebro SK. Tidigt tog man ledningen – en ledning man sedan aldrig släppte.

Efter drygt fyra minuter satte Miran Abdulrahman dit kvällens första mål efter att ha blivit helt frispelad. Tre minuter senare dubblades den ledningen.

Båda lagen skapade chanser under den första halvleken och hade dessutom varsin stolpträff.

ÖSK lyckades få in en reducering via Anel Coralic – men ÖFC svarade upp på ÖSK-slarv och fick in 1–3. Simon Blomqvist kunde dock reducera innan pausvilan.

Inledningen av den andra halvleken var en relativt tillknäppt historia där avsaknaden av de riktigt heta chanserna var tydlig.

Med fem minuter kvar stod Dino Garaca för en fin aktion med en skottfint som lurade bort Adilson i motståndarlaget innan han slutligen sköt in 2–4 bakom Martin Herlin i målet.

Hemmalaget gick därefter för jokerspelet och Coralic plockade på sig målvaktströjan. Gästerna försvarade väl och ÖSK hade svårt att få till det. Dana Kuhi lyckades dock vaska fram ännu en stolpträff.

Samma Kuhi skulle dock få jubla en sista gång. Med 44 sekunder kvar av matchen tryckte han in målet som gav ÖSK 3–4 – men tyvärr för deras del kom det för sent. Man man hann inte mer än så, utan matchen slutade med seger för Örebro FC.

ÖFC har nu spelat ihop tio poäng på sju matcher. ÖSK ligger kvar på sju poäng.