Speciellt derby för Coralic: ”Man vill kunna gå rakryggad i Idrottshuset”

Under onsdagskvällen väntar det derby i Örebro. En match som ÖSK:s Anel Coralic spelat vid ett flertal gånger – på båda sidor dessutom.
– Den här matchen är väldigt viktig för oss, säger han.

ÖSK Futsal har tagit sju poäng på de sex inledande matcherna. Precis lika många poäng har största rivalen Örebro FC tagit. Ikväll ställs de mot varandra i säsongens första Örebroderby i Gamla Idrottshuset.

– Det ska bli jävligt kul. Det kommer bli en spännande match. Båda har haft en liten halvknackig säsongsinledning. Och ett derby är alltid ett derby, säger Anel Coralic som är tillbaka i ÖSK-tröjan efter en sejour i ÖFC i fjol:

– Det är många av mina kompisar som spelar där fortfarande, sedan har de ändrat om en hel del. Det ska bli spännande att se var vi står.

Odds: ÖSK–ÖFC
1: 1.65 X: 5.40 2: 2.95
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Var tror du ni står?

– Vi har haft väldigt mycket blandade resultat. Vi jobbar otroligt mycket med att lära oss hur man spelar futsal på en högre nivå från Tekle. Samtidigt som vi försöker spela ihop oss försöker vi även lära oss ett nytt spelsätt. Det känns bättre och bättre. Vi tar steg för steg. Spelet börjar sätta sig mer och mer och vi lär känna varandra.

Fyra mål och tre assist blev det för Coralic i den förra omgången när laget hemmavann mot Torslanda. Kanske är det startskottet på en tids fin form för den rutinerade spelaren.

– Ja, det hoppas jag verkligen. Det kändes bra. Det tar lite tid när man ska börja tänka futsal. Det har lossnat lite mer senaste matcherna där man kommer in i tänket. Kommer man in i tänket kommer mycket av sig självt. Många bitar börjar falla på plats.

Man har till i år fått ihop ett minst sagt slagkraftigt manskap. Kristian Legiec har tidigare hämtats in men är för tillfället skadad. Nyligen anslöt även Albert Hiseni.

– Enligt mig är han topp tre i Sverige, och att få in en sådan spelare är grymt. Vi lär oss otroligt mycket av honom. Han bidrar med framför allt rutin och stor kunskap, säger Coralic om Hiseni.

Betyder matcher mot ÖFC lite extra?

– Det är klart att den här matchen är väldigt viktig för oss, det är inget att hymla om. Ett derby är publikfest i stan och nu är det tv-match. Man vill kunna gå rakryggad i Idrottshuset, liksom, säger han och skrattar.

Förhoppningen är också mycket folk på läktarna och en riktig folkfest.

– Jag tror på mycket folk, på derbyna brukar det komma många. Man siktar såklart på fullsatt.

I sådana matcher trivs Coralic väldigt bra.

– Det är otroligt kul. Det är så man vill ha det om man får önska. Dels för sporten med stämning och så. Vi är lite bortskämda i Örebro med dessa tillställningar och snacket. Här får sporten det utrymme den förtjänar, avslutar Anel Coralic som är övertygad om att kvällens match slutar med hemmaseger.

Örebro SK–Örebro FC startar 19.00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img