Klubbens svar: ”Vi har gjort allt för att få dem att stanna”

Futsalmagasinet har i ett långt reportage berättat flera av damlandslagets spelares historier kring varför man nu valt att lämna Falcao FC – bara månader efter det andra raka SM-guldet. Spelarna har vittnat om orättvis behandling och ultimatum som ställts på dem när de berättat om att de velat lämna. Albert Krasniqi i Falcao tycker att det är väldigt trist att de valt att lämna och berättar att han gjorde allt han kunde för att få dem att stanna.

LÄS MER HÄR: ”Om ni inte skriver på får ni aldrig spela futsal”

– De hade annonserat att de ville sluta. Till en början trodde vi att det var två-tre spelare som ville bort, men det visade sig att alla ville sluta och gå till en annan klubb. De gick dit och vi önskar allihopa lycka till, säger Albert Krasniqi i Falcao FC.

Fanns det några bekymmer runt avskedet?

– Bekymmer finns alltid i klubbar när spelare ska lämna, men det här var ingenting speciellt. De ville gå till en annan förening vilket vi tycker är tråkigt. De har vunnit två SM-guld och i Botkyrka såg många de som förebilder. Det har varit en jättedeppig stämning sedan de slutade, men vi har gjort allt och lite till att för att få dem att stanna. Men de gjorde det valet.

Varför tror du att de ville lämna er?

– Det är svårt att säga. Jag vet faktiskt inte. De har velat ha gamla tränaren (Luciano Lorca), och jag gjorde allt jag kunde för att få behålla honom. Men han var ganska bestämd, säger Krasniqi.

Hur ser du på det ultimatum som tjejerna berättar om?

– Vi hade ett val. Antingen kunde de bli ettårsfall eller så kunde de lämna men vara kvar som ambassadörer i klubben. Vi ville inte hindra någon att spela, tvärtom. Vi vill att de skulle inspirera tjejer i Borkyrka att spela. Vissa av dem tog inte det så bra. Det var egentligen bara en välvilja från föreningen att få till mer tjejer att spela futsal.

Han tillägger:

– För egentligen var det SvFF som först kontaktade oss där de har något projekt med att fler tjejer ska spela och det ligger helt i linje med föreningens värdegrund. Något vi arbetar hårt med!

Falcaos framgångsrika damlag är nu ett minne blott – och vad det verkar blir det inte heller något damlag närmaste tiden i klubben.

– Som det ser ut just nu blir det så. Vi försökte bygga något där planen var att våra spelare vi haft i damlaget skulle spela i RFL, och nya tjejer i ett division 2-lag.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img