Abassi såg ut att bli matchvinnare – men Cirak fick sista ordet

AFC Eskilstuna och Strängnäs FC delade på poängen i tisdagskvällens derby i Eskilstuna. Ayoub Abassi såg ut att bli matchvinnare – men med 15 sekunder kvar av matchen fick en annan skyttekung, nämligen Adnan Cirak, det sista ordet.

AFC Eskilstuna kunde troligen inte i sin vildaste fantasi kunnat drömma om en bättre start i detta rivalmöte. Redan efter 21 sekunder lirkade sig hemmalaget igenom motståndarlagets försvar och Lukman Murad kunde kyligt placera in matchens första mål.

Med en publik, som därmed redan från start var i igång i Stiga Sports Arena, i ryggen kunde AFC fortsätta föra matchen. Man kunde även utöka både en och två gånger. Först genom Ayoub Abassi och sedan skulle Lukman Murad sätta dit sitt andra för kvällen.

Men Strängnäs skulle dock hitta en väg in i matchen. Patrick Ayala hittade yta och tog sig i hög fart framåt mot mål innan han avlossade ett mycket välplacerat skott till en 3–1-reducering. Det målet kom i den första halvlekens sista minut – och innan dess att det var dags för halvtidsvila tryckte Adnan Cirak in en tiometersstraff till 3–2.

Helt plötsligt var det match igen.

Strängnäs hade vaknat och man tog över matchen allt mer under den andra halvleken med mer bollinnehav och högre press.

Det skulle också ge resultat. Gästerna tilldömdes en frispark strax utanför målområdet och rutinerade Yanku Marrah hittade luckan mellan en alldeles för gles tvåmannamur i hemmalaget.

Strängnäs påbörjade därefter jakten på ett ledningsmål. Men från ingenstans blixtrade Ayoub Abassi, som så många gånger förr, till och såg på egen hand till att AFC kunde återta ledningen.

Det målet såg också ut att bli det sista för matchen – men med 15 sekunder kvar kunde Adnan Cirak få det sista ordet och satte dit 4–4. AFC försökte under de sista sekunderna med jokerspel, men man hann inte fram innan slutsignalen gick.

De båda lagen fick den här kvällen dela på poängen.

Matchfakta

SFL

AFC Eskilstuna–Strängnäs FC 4–4 (3–2)

Målen, AFC: Lukman Murad 2, Ayoub Abassi 2

Målen, SFC: Adnan Cirak 2, Patrick Ayala, Yanku Marrah

Publik: 1200

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img