Djurgården efter storsegern: ”Vi går in och spelar den futsal som symboliserar oss”

Under söndagen spelades det ett toppmöte i RFL Norra Svealand där Järla/Södertälje FC tog emot Djurgårdens IF hemma i Västergårds Arena. Senast Djurgården mötte majoriteten av hemmaspelarna var förra säsongen i SM-kvartsfinalen mot Falcao som mästarinnorna gick segrande ur och sedan försvarade guldet efter att ha besegrat Umeå IK i finalen.

Denna gång var Djurgården det starkaste laget på planen och gick segrande ur mötet med 9-2, något som tränaren Benjamin Namini är tillfredsställd över.

– Är fruktansvärt stolt över tjejerna att se hur de genomförde matchen. Vi vågar spela ut, jobbar stenhårt offensivt såväl defensivt och vinner fullt rättvist säger tränaren till Futsalmagasinet.

Han utvecklar sina tankar:

– Laget jobbar som ett kollektiv och segern tas tack vare samtliga fötter. Kul att se hur spelarna har utvecklats dag för dag. Titta på till exempel Linda Lundströms match idag. Hon är ett monster där ute och är definitivt en av många som tog stora kliv mot landslaget.

Benjamin Namini firar med sitt lag efter segern. Foto: Krister Melin

Just Linda Lundström är en av flera nyförvärv som rekryterades till Djurgården inför nuvarande säsong, och i hennes fall kom hon från Sätra SK som hon en gång vann ett SM-silver med. Hon berättar om matchen:

– Jag tycker vi gör en gedigen arbetsinsats idag och jag vill verkligen lyfta fram vårt försvarsspel där samtliga positioner jobbar i synk och tar jobbet för varandra rakt igenom matchen. Vi går in och spelar den futsal som symboliserar oss, vi anpassar oss inte efter motståndet idag utan kör vår grej och det bar rejält med frukt, säger Lundström och fortsätter om en boxplay-situation efter att Emma Lund fått rött kort i första halvlek:

– Under själva boxplaysituationen kände jag mig aldrig orolig och jag tror det var en känsla som delas av resten av laget. Vi kändes så stabila och sammansvetsade, hade en stark och tydlig kommunikation med varandra samt låg konstant rätt i positionerna. Vi stängde ner deras passningsmöjligheter och lyckades alltid bryta deras anfallsförsök vid rätt tillfällen. Jag tror egentligen vi bara släppte till en farlighet, vilken bestod i ett distansskott där vår målvakt Pernilla Ebberyd visade prov på den exceptionella kvalité hon besitter. 

Du är ny från Sätra SK. Hur är dina reflektioner över din inledning i Djurgården?

– Personligen känner jag att jag fått en nytändning och hittat tillbaka till glädjen med att utöva sport igen. Jag känner att jag kommit in i laget på ett bra sätt redan från dag ett, där spelarna och tränarna varit så välkomnande. Laget sprudlar av kvalitetsspelare och tränarna får oss att växa varje dag och jag känner hur jag därigenom vuxit som spelare, framförallt genom att förstå futsal på ett helt annat taktiskt plan. 

Ni leder nu serien efter denna seger. Är målet för säsongen SM-Guld?

– Absolut, vårt mål är går inte ens att diskutera. Däremot är målet inte enbart ett SM-guld, utan även att vinna samtliga matcher fram tills finalen och under denna tid göra samma sak i de cuper vi kommer att ställa upp i, avslutar Lundström.

Nästa match för Djurgårdens IF är den 7 december. Då möter man Södersnäckornas BK.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img