Hyllade målvakten vill stänga igen i derbyt: ”Mycket prestige”

0
Divar Matte. Foto: David Gerd

Divar Matte har under säsongsinledningen spelat en stor roll i AFC Eskilstunas framgångar på SFL-planen. Under tisdagskvällen tar laget emot största rivalen Strängnäs hemma i Stiga Sports Arena – och man väntar storpublik.
– Det kommer koka ordentligt, säger målvakten som ser fram emot mötet.

AFC Eskilstunas fina säsongsinledning är något som tagit futsal-Sverige med storm. Men nyligen åkte man på sin första förlust, borta mot Borås, och när rivalen Strängnäs kommer på besök till Eskilstuna är man ute efter revansch.

– Jag har en väldigt bra känsla. Vi är revanschsugna efter senaste förlusten och har tränat riktigt på bra, säger AFC:s målvakt Divar Matte till Futsalmagasinet.

Vad talar för er?

– Vi vet att vi kommer ha ett otroligt stöd från vår publik. Här hemma är vi obesegrade. Stödet är otroligt och de kommer pusha oss över hundra procent. Sedan också att vi tränat intensivt inför det hör mötet.

Odds: AFC Eskilstuna–Strängnäs
1: 1.53 X: 7.75 2: 2.88
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Flertalet spelare som kommer spela kvällens match har representerat båda klubbarna – och därmed känner man varandra väl. Likväl är det också mycket som står på spel.

– Många spelare i Strängnäs är från Eskilstuna. Många är också barndomsvänner. Vi har spelat tillsammans väldigt mycket, även som unga. Det är alltid kul att möta vänner, då blir det extra mycket prestige. Sedan en extra krydda är ju också att det faktiskt är ett toppmöte.

AFC Eskilstuna toppar för tillfället den något haltande SFL-tabellen med fem segrar på sex försök. En inledning Divar Matte är nöjd med – men också en inledning som inte på något sätt kändes oväntad i laget.

– Vi har haft en riktigt bra start. Att toppa serien var inget någon trodde vi kunde klara av förutom vi själva. Det är klart att matcherna varit tajta och att vi inte vunnit med massa mål och varit helt överlägsna, men vi är inte helt överraskade över att vi vinner och ligger där vi ligger. Precis som alla säger – vi är inte vilken nykomling som helst.

Förutom att offensiven imponerat har Divar Mattes insatser i målet varit starkt bidragande till alla trepoängare.

– Det har känts bra. Jag fick inleda fint mot Skoftebyn, så jag öppnade säsongen starkt. Det var skönt, och sedan har det rullat på och varit några matcher där jag fått visa vad jag går för.

Tisdagskvällens derby lär locka mycket publik, och det var till och med tal om att öppna upp hela Stiga Sports Arena. Men man valde istället att köra som vanligt – för att skapa ett stort tryck från publikhåll.

– Vi lyckades inte öppna hela hallen, den tar runt 4000-5000 personer, och vi har hellre fullsatt på den halvan vi har nu och få det att koka ordentligt. Det kommer bli otroligt, säkert över 1000 personer. Det kommer inte vara en plats ledig.

Vad betyder era supportrar för er?

Otroligt mycket. Vi har vår klack som är byggd av familjemedlemmar och vänner – sedan har det bara växt enormt mycket. Vi har jobbat hårt genom AFC Eskilstuna för att synas. Vi kommer bara fortsätta växa. I framtiden vill vi kunna fylla stora hallen helt och hållet.

AFC Eskilstuna–Strängnäs FC startar 19.00.