Tung start för Sverige – föll mot Norge i Nordic Cup-premiären

Redan i premiären av Nordic Cup väntade en nyckelmatch för Sveriges del när Norge stod på andra sidan. Men inledningen av årets turnering slutade med en förlust.

Sverige började annars matchen bäst och var det lag som stod för det mesta av bollinnehavet samt initiativtagandet framåt. Men trots det var det Norge och Tobias Schjetne som kunde sätta dit matchens första mål på en omställning.

Med drygt tre minuter kvar av den första halvleken skulle det dock komma en kvittering för svensk del. Yanku Marrah tittade upp och hittade klubbkompisen Adnan Cirak på pivotpositionen. Den sistnämnde vände på ett starkt sätt bort sin försvarare och tryckte in 1–1.

I matchens 33:e minut lyckades Norge återta ledningen. Petter Høvik tog hand om en inspark – och serverade Christopher Moen som lyckats sig springa fri. Moen sköt utan problem in 2–1 ovanför Robin Armandt i det svenska målet.

Sverige lyckades inte få in något mer mål i den här matchen, trots försök till forcering. Nu gäller det att ladda om inför lördagens match mot Grönland.