Stark vändning gav svensk seger mot Danmark

Matchen mot Danmark såg inte ut att gå Sverige väg – på något sätt. Men sedan vaknade man till liv och vände 0–3 till 5–3. Matchen slutade till slut med en 5–4-seger.

Den första halvleken var en lång och eländig historia för svensk del. Danmark gjorde både 1–0 och 2–0. Som ett brev på posten kom också 3–0 och det såg tungt ut för svensk del.

Med fem minuter kvar av den första halvleken lyckades Sverige forcera in en reducering. En viktig sådan. Målskytt blev Albert Hiseni.

Målet gav energi och i den andra halvleken påbörjades jakten. Redan efter någon minut kunde Adnan Cirak sätta dit tvåan, innan Hampus Furublad fick fira sitt första landslagsmål genom att placera in 3–3.

Vändningen fullbordades på ett minst sagt vackert vis. Sverige fick frispark och gjorde sig redo för en variant. Fehim Smajlovic var den som gick på avslut – och det var både hårt och välplacerat och 4–3 till Blågult var ett faktum.

Adnan Cirak fick in 5–3 och Danmarks Emil Rasmussen fastställde slutresultatet 5–4.