Finland försvarade titeln – Sverige föll i gruppfinalen

Svensk seger krävdes för att få stå som vinnare av Nordic Cup 2019. Men Finland var återigen numret för stort och försvarade titeln på hemmaplan.

Sverige fick dock en drömstart i matchen. Irfan Delimedjac hittade till Petrit Zhubi som läckert lirkade vidare bollen på djupet mot Albert Hiseni. Den sistnämnde visade stor kyla och chipp-placerade in bollen i det bortre hörnet.

Men Finland skulle komma ikapp – och även gå förbi innan halvlekens slut. Först, när Sverige körde jokerspel, fick Yanku Marrah en rejäl felträff och bollen satt rätt på foten hos en finne som relativt enkelt rullade in bollen i det öppna målet. Oturen fortsatte sedan för den annars så stabila Marrah med att styra in 1–2 i eget mål.

1–3 kom som ett brev på posten när Sverige tappade markering vid en finsk inspark på den svenska planhalvan.

Sverige jagade därefter tappert efter en reducering. Emilio Rossi hade en tiometersstraff i ribban och Ayoub Abassi hade ett skott i stolpen. Men man kom inte närmre giganten öster om oss än så.

Det blev inga fler mål – och därmed stod det klart att Finland stod som segrare av Nordic Cup även i år. Det är femte året i rad man vinner. Sverige slutade på en tredjeplats.

Matchfakta

Nordic Cup

Sverige–Finland 1–3 (1–3)

Målet, Sverige: Albert Hiseni

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img