Lämnar Strängnäs – mitt under säsongen: ”Inte hållit sin del av överenskommelsen”

0

Peyman Alkoyun har under det senaste året varit en av Strängnäs främsta spelare i SFL. Men nu har han lämnat klubben – och kritat på för AFC Eskilstuna.
– Den ena parten höll inte sin del av vår överenskommelse, berättar Alkoyun för Futsalmagasinet.

LÄS MER: Klubbens svar: ”Vi hade en förhoppning – men det gick inte hela vägen”

I fjol stod Peyman Alkoyun för 15 fullträffar och placerade sig därmed trea i den interna skytteligan. Hittills i år har han gjort näst flest mål i laget. Men några fler blir det inte – åtminstone inte i Strängnäs tröja. Alkoyun har lämnat och anslutit till serieledande AFC Eskilstuna.

För Futsalmagasinet berättar han om anledningen bakom beslutet att lämna redan efter sju omgångar.

– Det har absolut inte varit det sportsliga som strulat på något sätt, utan det har varit det vid sidan av. Vi har inte riktigt kommit överens kan man väl säga. Det jag skulle vilja kommentera är att det finns en överenskommelse där ena parten inte hållit sin del av av den. Då blir det så här.

Det är något som lovats vid sidan av planen?

– Just det. Det sportsliga har det aldrig varit något strul med utan allt har varit väldigt bra med tränare och spelare. Det var mellan mig och en av personerna i föreningen som det brast.

Att det blir just AFC härnäst är ingen större överraskning. Faktum är att Alkoyun redan inför säsongen gjort klart med klubben – men ett nytt kontraktsförslag från Strängnäs fick spelaren att tänka om.

– Jag var klar för AFC redan i augusti under frimånaden. Vi var överens och papprena var klara. Sedan kom ett förslag från Strängnäs som gjorde att jag tänkte en del, och valde att ansluta till Strängnäs igen. Där var vi överens om en sak, men sedan har tiden gått och det hela har hela tiden skjutits upp. När jag frågat om status har det hela tiden varit bortförklaringar.

Har det varit en lättsam eller jobbig skilsmässa?

– Ingen skilsmässa är rolig, men det var lite extra känsligt såklart. Jag har bara spelat i Strängnäs när det gäller futsal. Jag är samtidigt väldigt glad över att ha anslutit till AFC. Jag är inte glad över att det blivit som det blivit, för det gjorde ju bland annat att jag missade derbyt. Det var synd, då det var en stor höjdpunkt.

Hur känns det att nu ansluta till serieledande AFC?

– Det känns bra. Jag bor i Eskilstuna så det är hemmaplan för mig. Sedan känns det ännu bättre att komma till ett lag med höga ambitioner och ett lag som gör det väldigt bra på plan. Jag ser fram emot det här.

Vad tror du om fortsättningen av säsongen?

– Slutspel är det alla lag siktar in sig på känns det som. Det är ett bra delmål att sätta. Sedan får man ta det därifrån. Kvalitén och ambitionerna finns. Jag ser absolut inga hinder kring att eventuellt kunna hota om ett guld, säger Peyman Alkoyun som hoppas kunna bidra till den goda stämningen som finns i laget:

– Jag kommer bidra med så mycket jag bara kan, och framför allt för en bra lagsammanhållning. Jag känner de flesta i laget och jag tycker det är viktigt att alla är med i gruppen och känner sig delaktiga. Sedan på planen gäller det att slita och jobba hårt varje match och göra det jag är bra på helt enkelt.

LÄS VIDARE: Klubben: ”Synd att det blev som det blev”