Hammarby fick sista ordet i Boråshallen

Det såg ut att sluta oavgjort mellan Borås AIK och Hammarby – men med mindre än minuten kvar att spela kom ett avgörande mål för gästerna i denna jämna drabbning.

Hemmalagets Irfan Delimedjac inledde, till publikens stora jubel, den här eftermiddagens målskytte i Boråshallen. Ett ribbskott var på var på väg mot honom, och han laddade och tryckte vackert in 1–0.

Hammarby skulle dock replikera relativt snabbt via Özgur Yasar efter fin framspelning från Mosaddiq Zekria. Och en vacker soloräd från Sebastian Holmquist skulle senare se till att Stockholmslaget också övertog ledningen i matchen.

Precis som tidigare nämnt skulle det här blir en jämn fajt. Hammarbys Josef Rakez hade möjligheten flera gånger om, men fick inte riktigt till det. Såväl ribba som Dino Palalija stod i vägen.

Med mindre än minuten kvar stod Henrik Svedberg, som så många gånger förr, rätt framför mål och kunde styra in 2–2. Men innan halvlekens slut kom ett nytt ledningsmål för Bajen – ett omdiskuterat sådant. Taha Ali slog en snabb inspark till Patrick Mallengren som gick på skott och 2–3 var ett faktum.

Den andra halvleken bjöd på färre mål – men det var likväl två lag som ville mycket. Kvalitetsmässigt sjönk nivån något och det blev mer åt ett hawaii-spel stundtals.

Jahid Jawid tog Baik tillbaka in i matchen med sitt 3–3-mål mitt i halvleken. Det efter ett fint förarbete av Henrik Svedberg. Ett mål som också såg ut att bli det sista för den här drabbningen.

Men mot slutet skulle Bajen få det sista ordet. Taha Ali väggspelade med Fredrik Notice och sist på bollen innan den retfullt rullade in i hemmamålet var en Boråsspelare. 4–3 till Hammarby och kort efter slut på matchen.

Hammarby tar därmed över, om än tillfälligt, serieledningen i tabellen.

Borås AIK–Hammarby IF FF 3–4 (2–3)

Målen, Baik: Irfan Delimedjac, Henrik Svedberg, Jahid Jawid

Målen, Hif: Özgur Yasar, Sebastian Holmquist, Fredrik Notice, självmål