Kan anmälas – efter målfirandet: ”Högst olämplig gest”

Det var i matchen mellan IFK Uddevalla och Djurgården som händelsen utspelade sig. Kerat Solaiman utökade hemmalagets ledning till 2–0 – och valde att fira det hela på ett minst sagt uppseendeväckande sätt.

Efter målet springer spelaren fram mot läktaren, pekar mot någon/något och formar vad som ska liknas vid en pistol med sin ena hand, riktar den mot huvudet och ”trycker av”. Med andra handen visar han på andra sidan huvudet efterspelet av en sådan händelse.

– Oj, jag ska inte säga vem han visar, säger IFK Uddevallas futsalansvarige Robert Pettersson i sändningen från matchen.

Spelaren kan nu komma att bestraffas. Dels kan det handla om bestraffning från förbundet om det kommer in en anmälan – eller också om klubben väljer att agera internt.

– Jag har pratat ett bra tag med Kerat om den (målgesten) för någon halvtimme sen och sagt att oavsett vad han än menar med gesten så är det en högst olämplig gest att använda sig av, säger IFK Uddevallas Robert Pettersson när Futsalmagasinet når honom under söndagskvällen.

Kommer klubben på något sätt agera mot spelaren?

– Det är för tidigt att säga något om det. Jag har fortfarande inte ens kommit hem från hallen än, utan haft fullt upp med att packa ihop allt efter matchen så det är inget vi hunnit ta någon ställning till ännu.

Futsalmagasinet får även tag i spelaren, som säger så här om målgesten:

– Den kommer från joker-filmen om du har sett den. En av mina favoriter, säger Kerat Solaiman.

Att han pekade mot någon menar han inte stämmer, utan han ska ha pekat mot kameran.

Ångrar du att du firade på det sättet?

– Det är ingen fin målgest som förmodligen aldrig kommer ske igen. Men jag ångrar det inte, nej.

Futsalmagasinet har sökt SFL:s ligaansvarige på Svensk Elitfotboll (SEF) Lars Ternström för kommentar, man han avböjer att kommentera då han ännu inte hunnit sätta sig in i händelsen ordentligt.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img