Örebro FC segrade mot Torslanda IK i mittenmötet

Örebro FC och Torslanda IK har varit svåra att skilja åt i årets tabell. Detsamma gällde i söndagens match i Gamla Idrottshuset. Till slut kunde dock ÖFC segra – trots sen dramatik.

Efter sju omgångar av årets SFL hade Örebro FC och Torslanda IK presterat nästan identiska resultat; tre vinster, en oavgjord och tre förluster. Torslanda hade dock ett minimalt försprång i och med ett plusmål mer än sin mittenkonkurrent.

När lagen gjorde upp i omgång åtta var det därför inte oväntat att det skulle bli jämnt. Efter en avvaktande första halvlek stod det fortfarande 0-0 på resultattavlan.

Faktum är att det tog nästan 30 minuter innan målnollan spräcktes. Bara fem minuter senare stod det plötsligt 3-0 till hemmalaget efter två mål av Simon Chamoun och ett av Stefan Hannason.

Matchen såg i och med detta ut att vara avgjord – men då vaknade Torslanda. Hami Golestan reducerade till 3-1 innan Örebros Miran Abdulrahman Mohammad orsakade en straff och blev tilldelad ett rött kort i samma sekvens. När Erik Johannessen dunkade in den efterföljande straffen var Torslanda med i matchen på allvar.

Svaret lät sig dock inte väntas på. Först tryckte Chamoun in sitt tredje mål för dagen till 4-2 innan Taneli Kohonen klev in i handlingen. ÖFC-spelaren gjorde både sitt första och andra SFL-mål någonsin inom loppet av 30 sekunder (!) i matchens absoluta slutskede.

Slutresultatet skrevs därmed till 6-2 i ÖFCs favör. En repris på förra årets möte som innebär att Örebro lämnar Torslanda i tabellens ingemansland.

Örebro FC–Torslanda IK 6–2 (0–0)

Målskyttar Örebro: Simon Chamoun 3, Taneli Kohonen 2, Stefan Hannason

Målskyttar Torslanda: Hami Golestan, Erik Johannessen