Månadens spelare: Hampus Furublad

0
Hampus Furublad. Foto: David Gerd

Månades spelare på Futsalmagasinet är i samarbete med Sparta Shin Guard.

November har blivit december. Därför har det nu blivit dags att för andra gången den här säsongen att utse ”Månadens spelare” i SFL.

Månadens spelare i SFL för november månad är Torslanda IK Futsals Hampus Furublad.

Stort grattis! Hur känns detta?

– Tack så mycket! Det känns jätteroligt, fantastiskt kul och jag uppskattar det väldigt mycket. Kul att det finns den typen av utmärkelser så att man kan uppmärksamma även individuella prestationer, säger Furublad.

Varför tror du att vi valt dig?

– Jag syns och gör mycket poäng och så är jag bra defensivt. Jag har känt att det har gått bra. Mina insatser har jag totalt sett varit nöjd med. Främst i de matcher där jag hjälpt laget. Till exempel mot Strängnäs borta gjorde jag tre mål men vi förlorade och då känns det lite skitsam.

Han fortsätter:

– Jag har fått mycket förtroende i Torslanda och det hjälper mig att hjälpa laget mycket. Jag vill göra det jag kan, och göra mycket poäng. Det har lossnat lite i år. Med större ansvar så har jag höjt mig.

Vad är skillnaden på spelaren Hampus Furublad nu jämfört med för något år sedan?

– Förra året var jag inte med så mycket i början. Nu har jag varit med från start och gått in för det hundra procent. Jag har dessutom fått en ledarroll och jag tar på sig ett större ansvar i matcherna. Det har gynnat mig.

Som vinnare av Futsalmagasinets och Sparta Shin Guards pris ’Månadens spelare’ belönas man med ett par helt egendesignade benskydd.

Hur kommer din design att se ut?

– Hm, svår fråga. Det kan nog bli någon Torslanda-tröja med nummer 50 på, eller något annat troligt. Jag får fundera lite tror jag, avslutar han med ett skratt.

Stort grattis, Hampus Furublad! November månads spelare i SFL enligt Futsalmagasinet och Sparta Shin Guard.