Såg ut att bli oavgjort – då avgjorde landslagsduon från tio meter

Två matcher på två dagar. Det var detta som gällde för de flesta av lagen i SFL och såväl för IFK Göteborg som tog emot Strängnäs FC hemma i Lundenhallen under lördagen.

Gästerna Strängnäs fick se ett Göteborg som var av det piggare slaget inledningsvis men sedan skulle halvleken karaktäriseras av hög intensitet med svängigt spel från bägge lagen som skapade chanser och kontringar. Det sistnämnda skulle vara halvlekens stora tema.

Hemmalaget skulle ta ledningen två gånger om efter kontringar men Strängnäs kvitterade bägge gångerna efter just kontringslägen, vilket gjorde att man gick till paus med lika många mål.

LÄS ÄVEN: Djurgården fick äntligen vinna – med förre landslagsspelaren på planen

Andra halvleken rivstartade med flera chanser från bägge lagen där Arparcik med ett skott utifrån gav Strängnäs ledningen för första gången i matchen. Tahiri i IFK Göteborg som gjorde sitt första byte i andra halvlek, tackade för förtroendet och svarade med två mål och bidrog till att man vände 2-3 till 4-3.

Man hade sedan möjlighet att utöka den efter att Strängnäs dragit på sig sin sjätte foul, men Rossi mäktade inte med att förvalta långstraffen som han fick. Cirak skulle sedan kvittera på nytt.

Hemmalaget fick sedan en ny långstraff som Smajlovic förvaltade på bästa sätt, och Strängnäs satsade sedan på en kvittering med jokerspel, men Göteborg gör det svårt för Strängnäs. Göteborg kunde sedan avsluta matchen med en ny långstraff som Kadivar satte.

Svenska Futsalligan

IFK Göteborg–Strängnäs FC 6–4 (2–2)

Målen, IFK: Flamur Tahiri 2, Emilio Rossi, Simon Chekroun, Fehim Smajlovic, Nima Kadivar

Målen, SFC: Muzaffer Arpacik 2, Adnan Cirak 2

LÄS ÄVEN: Skoftebyn förlängde segersviten