Stark upphämtning av AFC i matchen mot IFK Uddevalla Futsal

0
Ayoub Abassi. Foto: Erik Kruse Photography

IFK Uddevalla hade ledningen med 5-1 hemma mot AFC i paus.
Slutresultatet efter 40 minuter: Seger för AFC med 7-5 vilket betyder att det är fortsatt väldigt tungt denna säsong för de regerande svenska mästarna.


Det var Uddevalla som rivstartade denna match genom mål av Donat Gashi redan i den andra matchminuten. Efter en kvart hade hemmalaget 3-0 och AFC såg totalt förvirrade ut, hamnade efter i närkamperna och drog på sig frisparkar. Younes Raisi gjorde även 4-0 i öppet mål när AFC förtvivlat försökte komma in i matchen.AFC drog dessutom på sig en utvisning vid ett felaktigt byte. Nytt baklängesmål trodde nog de flesta, men istället var det AFC:s Ayoub Abassi som stod för ett makalöst solomål när han dribblade sig igenom i princip hela hemmalaget och rullade in 4-1. När IFK:s Fredrik Söderqvist gjorde 5-1 innan pausvilan talade allt för att gästerna skulle åka på en tung förlust mot Uddevalla.

Efter pausvilan blev det istället helt ombytta roller. Hemmaspelarna såg ängsliga ut och blev väldigt passiva i försvarsspelet. AFC tackade och tog emot och kunde helt dominera spelet och sakta men säkert närma sig i målprotokollet.Med fem minuter kvar kvitterade Oliver Mäntykorpi och med bara 1.30 kvar av matchen kunde AFC väldigt enkelt springa igenom och sist på bollen var Robin Zolfagary. Det var även samme Robin som knappt en minut senare punkterade matchen helt med sitt 7-5-mål.

Matchfakta

SFL

IFK Uddevalla Futsal–AFC Eskilstuna 5-7 (5-1)

Målen, Uddevalla: Donat Gashi 2, Nadim Raisi, Younes Raisi, Fredrik Söderqvist.

Målen, AFC: Ayoub Abassi 2, Oliver Mäntykorpi 2, Robin Zolfagary 2, Peyman Alkoyun.

Publik: 203