Målfest när Strängnäs slog Djurgården

0
Foto: Erik Kruse Photography

Det blev en målrik match med hela 16 mål(!) när Strängnäs tog emot Djurgården i Thomas Arena. En match som slutade 10-6 till hemmalaget Strängnäs.

Matchen började avvaktande där Djurgården hade målchanser, men efter fyra minuter öppnade Ignatius Malki upp med första målet i matchen. Minuten därpå kvitterar Djurgården och det såg ut att bli en jämn match.

Efter tio minuter fick Strängnäs en straff och förra säsongens skyttekung Adnan Cirak fick chansen, och satte en stenhård säker straff och därefter började målen trilla in. Några minuter senare kvitterar Pavelas Smolkovas till 2–2 för Djurgården, men Strängnäs skulle få det sista ordet för halvleken när Ignatius Malki satte 3-2 för Strängnäs följt av Adnan Cirak som utökar till 4-2 under första halvlek.

Under andra halvlek öppnade Strängnäs upp målskyttet med Adnan Cirak, men Djurgården såg ut att komma tillbaka när Cifuentes gjorde 6-5. Strängnäs kunde dock hämta sig och sprutade in mål mot slutet, med Sebastian Nygårds, Ignatius Malki, Emil Fritzell och Adnan Cirak i protokollet.

Matchen slutade 10-6 och med den matchen spelad ligger Strängnäs på en sjätteplats samtidigt som Djurgården är tabelljumbo med endast fyra poäng, dock med en match mindre spelad.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC–Djurgårdens IF FF 10–6 (4–2)

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak (4), Ignatius Malki (3), Sebastian Nygårds, Emil Fritzell, Peshtewan Azizi

Målen, Djurgården: Joanatan Almendra Cifuentes (2), Jesper Källman, Pavelas Smolkovas

Text: Simon Chowdhury