Målexplosion i andra halvlek – Strängnäs imponerade mot Borås

2–1 till hemmalaget Strängnäs FC i paus mot Borås AIK blev till 12–7 när slutsignalen ljöd. En något händelserik andra halvlek? Minst sagt.

Inte förrän i mitten av den första halvleken kom det första målet i matchen när gästernas Henrik Svedberg efter fint Boråsspel.

Men Strängnäs skulle både komma ikapp – och gå förbi – innan halvlekens slut. Adnan Cirak två gånger om, där det sista kom till via en tiometersstraff.

Mergim Shala kunde kvittera för Borås omgående i den andra halvleken, men när Sebastian Nygårds kort senare satte dit 3–2 var det en ledning man sedan inte skulle släppa.

3–2 blev till 8–2. 8–2 blev till 8–5. Sedan gjorde lagen ytterligare några mål var under den vidöppna avslutningen.

Strängnäs kunde till slut vinna mötet med klara 12–7.

Strängnäs FC–Borås AIK 12–7 (2–1)

Målen, SFC: Adnan Cirak 4, Ignatius Malki 3, Sebastian Nygårds 2, Yanku Marrah, Rinor Nushi, Emil Fritzell

Målen, Baik: Mergim Shala 2, Henrik Svedberg, Irfan Delimedjac, Arjan Mostafa, Edin Filipovic, Mattin Najafi