Skoftebyns galna vändning gav ny seger

Skoftebyn befinner sig just nu i Stockholm för matcher mot Djurgården och Hammarby. Under lördagen ställdes man mot de förstnämnda – och där tog man som väntat tre poäng. Men det var långt ifrån självklart att man skulle vinna.

Djurgården var nämligen det lag som öppnade allra bäst i matchen. Två tidiga mål signerade Jonatan Almendra Cifuentes tog hemmalaget till en tidig ledning. En ledning man dessutom ökade på till 4–0.

När klockan nästan på pricken nått 13 spelade minuter kom starten på vad som skulle komma att bli en galen vändning. Maicon Tauan Dias Alves väggspelade sig fram och lyckades lirka in 4–1. Samma spelare kunde kort efter även trycka in 4–2.

I den andra halvleken var det dock återigen Djurgården som inledde starkast och Stefan Ostojic utökade till 5–2.

Skoftebyn fick sedan en hjälp in i matchen igen via ett självmål, och kort efter satte Maicon in sitt tredje för kvällen till 5–4.

Med lite mer än sex minuter kvar att spela kom också kvitteringen. Devlin satte full fart framåt och tryckte in 5–5 bakom Joakim Andersson i hemmamålet.

Avgörandet skulle som tidigare nämnt också komma. Debutanten Granit Berisha skulle få bli matchhjälte i detta möte med mindre än minuten kvar att spela. Gästerna spelade jokerspel och Berisha blev serverad en boll mitt framför mål – ett mål som dessutom stod helt öppet. Det var bara att enkelt putta in bollen i mål till 6–5.

Skoftebyn är i och med segern uppe i topp – och imorgon söndag väntar seriefinal mot Hammarby.

Djurgårdens IF–Skoftebyns IF 5–6 (4–2)

Målen, Dif: Jonatan Almendra Cifuentes 2, Daniel Lindgren Zachrisson, Petter Andersson, Stefan Ostojic

Målen, Skoftebyn: Maicon Tauan Dias Alves 3, självmål, Devlin Carlos Gomes de Sousa Piu, Granit Berisha