Hammarby vann prestigefyllda toppmötet – serieledningen åter deras

Skoftebyn tog under lördagen över serieledningen efter seger mot Djurgården. Under söndagen tog Hammarby tillbaka via seger i seriefinalen mot Skoftebyn.

Krister Andersson kunde visserligen ge sitt ”Skôfta” ledningen redan efter två minuter. Men Sebastian Holmquist och därefter Alan Arslan från straffpunkten såg till att hemmalaget tog över det hela. Straffen kom till efter det att en Skoftebyn-spelare täckt ett skott med armen.

När Özgur Yasar senare stänkte in två baljor, varav ett från tio meter, och sett till att Hammarby gått upp till en 4–1-ledning var det inte mycket som talade för något maktskifte.

Maicon kunde reducera för gästerna – men Taha Abdi Ali replikerade snabbt och lagen gick till pausvila med 5–2 på resultattavlan.

I mitten av den andra halvleken satte Haidar Bejan lite nytt liv i matchen med ett 5–3-mål. Men ett rött kort på Maicon med fyra minuter kvar att spela, efter vad som såg ut att vara en eftersläng, gjorde inte jakten på nya mål enklare.

Sebastian Holmquist kunde spika slutresultatet när han bokstavligen sprang in med bollen hela vägen in i mål med dryga minuten kvar att spela, när Skoftebyn spelade jokerspel.

Segern innebär att Hammarby återigen är i toppen av tabellen.

Hammarby IF FF–Skoftebyns IF 6–3 (5–2)

Målen, Bajen: Sebastian Holmquist 2, Özgur Yasar 2, Taha Abdi Ali

Målen, Skoftebyn: Krister Andersson, Maicon, Haidar Bejan

Rött kort, Skoftebyn: Maicon